InfoCash

Artikel

drugs gebruik (eco drugs)

Auteur: drpaddo | geschreven op 04-10-2010

Ecodrugs zijn middelen met een plantaardig achtergrond het word uit de natuur gehaald en verwerkt. Dit zijn kruiden waarvan al eeuwen bekent is wat de werking ervan is stimulerend of verdovend. Deze drugs worden ook wel smartdrugs genoemd en zijn te krijgen in de zogenaamde smartshops.Er zijn middelen die worden gebruikt voor bijvoorbeeld afvallen deze zijn in capsule te krijgen dit geeft bijvoorbeeld voor het afvallen een minder honger gevoel maar bij over gebruik kan het het gevoel van bijvoorbeeld speed geven. tintelingen, wakker blijven, en een gevoel dat je kunt en wilt doorgaan langer dan normaal.


Ecodrugs en smartdrugs de uitleg

Ecodrugs en smartdrugs het verschil hiertussen is dat ecodrugs alleen uit de natuur word gehaald en samen gesteld. Dit zijn middelen die worden voorgeschreven voor vergeetachtigheid dementie en epilepsie. Dit kunnen ook middelen zijn zoals valeriaan, vliegenzwam, ginseng, doornappel, guarana, en cola noot. En dat smartdrugs meer een combinatie is van zowel kruid uit de natuur en chemicaliën. Ook wel een party drug genoemd maar die wat milder is dan de speed en xtc. En geeft dus minder aanslag op je lichaam. De ecodrugs is dus eigenlijk een soort medicijn en de smartdrugs is een vervanging voor de middelen zoals speed en xtc en hallucinatie middelen zoals lsd

ecodrugs in de winkel

Ook in de normale winkel zoals de supermarkt of pompstation worden eco middelen verkocht zoals energie drinks of smart drinks. Dit word zo genoemd omdat de bestanddelen die erin zitten dus uit de natuur komen zoals cafeïne, guarana en/of taurine.Ook omdat er voeding supplementen in zitten zoals vitaminen-en mineralen preparaten. Er zijn geen aanwijzingen dat ze een opstap naar middelen met meer risico vormen. Wel zijn er mensen die de drang hebben om voortdurend van alles te gebruiken, omdat ze zich slechter voelen als ze dat niet doen. In feite is er dan sprake van geestelijke afhankelijkheid. De oorzaak ligt dan niet zozeer bij de middelen, maar moet eerder bij de gebruiker gezocht worden.
Vaak gaat het om een (tijdelijke) experimenteerfase. Iemand die zelfstandig is zal niet zo snel ontsporen. Paniek en dreigementen hebben eerder een averechts effect. Verbieden haalt ook niet zoveel uit.

Voor meer info kunt u terecht bij uw huisarts of verslavingszorg