InfoCash

Artikel

Crystal meth.

Auteur: antrax | geschreven op 17-10-2010

Crystal Meth is een drugs die simpel van huishoudelijke middelen te maken is. Hoewel je deze producten normaal gesproken niet in je lichaam zou willen hebben, interesseert het Meth gebruikers niet. Overal op de wereld zitten duizenden mensen die verslaafd zijn aan Meth. Het gebruik van deze drugs wordt als extreem gevaarlijk beschouwd en kan permanente schade brengen.


Crystal Meth.

Een harddrugs die je hele leven op de kop kan gooien. Volgens sommige mensen zelfs de gevaarlijkste drug op de wereld. Simpel te maken met huishoudelijke middelen. En ook nog een van de goedkoopste in de drugswereld, is deze drug een behoorlijk gevaarlijke drug die steeds meer en meer gebruikt word maar ook steeds meer levens kost. In een relatief korte tijd van gebruik kan je al verslaafd er aan raken en je lichaam een paar behoorlijke opdonders geven. Het tast alles aan en bij de mensen die Meth gebruiken is het vaak ook wel te zien.
Het is bekent onder de namen : Meth, ijs, crank, glas, tik of de stofnaam ; Methamftamine.
Crystal Meth kan gesnoven, gerookt, gespoten of geslikt worden.

Geschiedenis van Crystal Meth.

Methamphetamine is ontwikkeld door Nagayoshi Nagai een Japanse chemist die in 1893 deze stof ontdekte. Er werd weinig mee gedaan. Tot in 1919. Akira Ogata kwam eracher hoe de Methamphetamine in gekristalliseerde vorm gebruikt kon worden. De Meth kwam pas in rond 1960 in de drugswereld zoals we hem tegenwoordig kennen. Vroeger werd deze drugs ook als medicijn gebruikt voor o.a parkinson en narcolepsie.
In de jaren 60 groeide de hoeveelheid illegale gemaakte drugs. Omdat het simpel thuis te maken is met spullen uit de supermarkt kan het ook nog eens een goede inkomen erbij geven. In 1999 is de populaire drugs al zo erg gestegen dat het 3 x meer gebruikt wordt dan cocaïne. Sinds 1950 wordt methamphetamine ook al voorgeschreven als medicijn. Mensen met overgewicht, alcoholverslaving depressies, ADHD en parkinson konden deze drug makkelijk verkrijgen.

Geschiedenis, bekende mensen die gebruikten.

We zouden het eigenlijks niet verwachten maar veel mensen uit de geschiedenis en ook beroemde mensen gebruiken meth. Denk maar aan Hitler. Tussen 1942 en 1945 krijgt hij dagelijks 4 spuitjes met meth. Deze kreeg hij via zijn eigen dokter als behandeling voor depressie en vermoeidheid.

Effecten Meth op korte termijn.

Crystal Meth kent de mogelijke effecten van Meth op korte termijn en op lang termijn. Hieronder vind u een lijst met de mogelijke effecten van Meth gebruik, deze effecten zijn per persoon verschillend.

- Hartkloppingen.
- Wijd pupillen.
- Gevoel van opgejaagd worden.
- Hoofdpijn en duizeligheid.
- Spieren die strak gaan staan.
- Je energiek voelen en minder snel moe zijn.
- Vermindering van je eetlust.
- Vrolijk en een opgewekt gevoel hebben.
- Geen remming meer hebben.
- Geen behoefte aan seks of juist weer heel veel.
- Aggresief worden.
- Hallucineren en paranoia worden (waanvoorstellingen).
- Angstig worden.
- Depressief worden en lusteloos.
Hoewel deze effecten per persoon erg verschillen zijn ze allemaal toch wel erg gevaarlijk, honderden mensen per jaar sterven aan het gebruik van Meth.

Gebruik op langere termijn.

Hoewel er wel voordelen zitten aan het gebruik van Meth heeft het op langere termijn enorm veel nadelen. Denk maar eens aan hersenbeschadiging. Je hersenen weten op het laatst niet meer hoe ze op bepaalde prikkels moeten reageren. Ook kunnen er bepaalde fucties uitvallen zoals je libido. Terwijl je ondertussen veel aan het afvallen bent heeft ook je huid en haar het zwaar te verduren en gaan er slecht uitzien. Er vanaf komen is enorm moeilijk en uiteindelijk slaagt er maar een kleine percentage erin om er daadwerkelijk vanaf te blijven. Voor sommige heeft het gebruik van meth ook dood als gevolg.