Advertenties

Ziekte (Mens en Gezondheid)

Recept tegen verkoudheid, keelpijn en koorts.

Wist u dat 40% van de mensen naar de huisarts gaan omdat ze verkouden zijn? Vaak is keelpijn dan de grootste klacht, terwijl dit euvel op een heel simpele manier op te lossen is. Hoe? Lees verder :-)
Auteur: MyrnFrancis | geschreven op 15-07-2013

Oogziektes

Bij het menselijk oog kunnen zich een aantal oogziektes voordoen. De volgende oogziektes leg ik in dit artikel uit: Cornea-erosie, Bindvliesontsteking, Keratitis, Keratoconus, Pingueculum en Retinitis pigmentosa. Er zijn natuurlijk nog veel meer oogziektes, maar ik heb de belangrijktste beschreven.
Auteur: haspeltje | geschreven op 26-10-2012

Chronischevermoeidheidssyndroom

Enkele jaren geleden wist ik niets over chronischevermoeidsheidssyndroom, ook wel bekent als cvs.Totdat het nichtje van mijn vriendin erg ziek werd en er heel veel onderzoek nodig was omte achterhalen wat haar mankeerde.
Auteur: mike197903 | geschreven op 28-06-2012

Off-label medicatie; verantwoord of gevaarlijk?

Er zijn veel verschillende soorten medicijnen tegen uiteenlopende aandoeningen en dagelijks komen er nieuwe bij. Maar een nieuw medicijn mag niet zomaar in de handel worden gebracht en worden voorgeschreven.
Auteur: Vigilance | geschreven op 01-02-2012

Een operatieve dagbehandeling.

Helaas komt het maar al te vaak voor, je moet voor een operatie naar het ziekenhuis. Dan is het heel belangrijk om te weten wat wel en niet mag vlak voor de operatie en na de operatie.
Auteur: antrax | geschreven op 16-01-2012

B12 tekort; een onderschatte ziekte

Dagelijks worden verschillende soorten suplementen aangeprezen. De een zegt dat we die nodig hebben, de ander dat we voldoende vitaminen binnenkrijgen wanneer we gezond eten. Wie te geloven? Een antwoord op deze vraag blijkt niet zo simpel. De kwaliteit van onze voeding is al lang niet meer optimaal...
Auteur: Dirkje | geschreven op 05-06-2011

Dwangstoornis

Iedereen heeft wel een dagelijkse routine in bepaalde dingen, zoals kijken of het gas uit is? Of is de voordeur wel op slot? Wanneer je naar bed gaat. Maar sommige mensen controleren dit wel een 3 keer per avond. Deze handelingen worden ook wel dwangstoornis genoemd.
Auteur: antrax | geschreven op 10-05-2011

Alzheimer, help ik vergeet!

Alzheimer, een ouderdomsziekte die steeds heftiger wordt tot de familie en naasten niet meer voor de persoon met alzheimer kunnen zorgen. Maar wat houd alzheimer in? En wat kun jij betekenen voor iemand die Alzheimer heeft? Alzheimer krijgt niet iedereen, maar het is wel een ouderdomsziekte die vaak...
Auteur: antrax | geschreven op 06-04-2011

Vitamine D tekort en chronische vermoeidheid

Het schijnt vaker voor te komen dan we denken; een tekort aan vitamine D. Ook de klachten die hierdoor kunnen ontstaan zijn ernstiger dan we denken. Vitamine D tekort kan voor veel lichamelijke klachten zorgen.
Auteur: Dirkje | geschreven op 26-03-2011

Hepatitis A en B

Wat is hepatitis precies, hoe kun je het voorkomen? Wat gebeurd er met je lichaam. En wat is de behandeling? allemaal vragen die je kunt stellen. Mijn artikel zal proberen op al deze vragen een antwoord te geven.
Auteur: redsjiem | geschreven op 02-03-2011

Pagina    1    2    3