InfoCash

Artikel

Kind van gescheiden ouders

Auteur: redsjiem | geschreven op 24-02-2011

Kind van gescheiden ouders, wat komt hier allemaal bij kijken? Hoe voelen zulke kinderen zich, en natuurlijk een persoonlijk verhaal. Allemaal dingen wat ik verder in mijn artikel ga uitleggen.


Kind van gescheiden ouders.

 

Als kind van gescheiden ouders kun je het moeilijk hebben. Als je ouders gaan scheiden terwijl je zelf nog enorm jong bent, kun je je er weinig van voorstellen. En ben je je niet echt bewust van het fijt dat je ouders ooit gelukkig waren, je groeit er mee op. Je zal op groeien in een situatie waarin je nooit bij bijde ouders bent maar altijd bij een van je ouders, of om en om.

Misschien heb je ooit films gezien, of was je er zelf bij dat je ouders gingen trouwen. Toen je ouders trouwden, beloofden ze elkaar trouw te zijn en samen te wonen, voor de rest van hun leven. Later bleek dat toch niet zo goed te gaan als ze gehoopt hadden toen ze trouwden. Daar kunnen enorm veel redenen voor zijn een paar daar van zijn dat je ouders niet goed met elkaar konden praten, of dat een van je ouders verliefd is geworden op iemand anders. En zo zijn er nog veel meer redenen mogelijk. je kan er met je ouders over praten als je de situatie wil weten.

Maar natuurlijk is dit geen prettig onderwerp voor je ouders en zullen ze er dan veel moeite mee hebben om er over te praten.

 

Wat de meeste ouders echter niet door hebben is, dat het belangrijk is om er goed met je kinderen over te praten. Soms trekken kinderen zich zelf dit heel erg aan, en zijn ze bang dat de fout bij hun ligt. Dit hebben voornamelijke de wat jongere kinderen tussen de 7 en 14. Soms zijn kinderen bang dat ze moeten kiezen, tussen papa of mama. Dit is natuurlijk een onmogelijke keuze en iets wat absoluut niet mag gebeuren. Maar vooral als je ouders ruzie hebben kan de situatie lastig zijn. Andere mogelijke problemen zijn bijvoorbeeld dat je een van je ouders mist, dat je niet overweg kan met een nieuwe partner van een van je ouders, of dat je zelf moeilijkheden krijgt in relaties. Een scheiding heeft echter niet alleen maar nadelen. Als je ouders veel ruzie maakten, kan het best een opluchting zijn als ze gaan scheiden. Het wordt dan een stuk rustiger, en je kan beter met ze omgaan. Ook kan het zijn dat je het wel goed kan vinden met een nieuwe partner van een van je ouders, en dan krijg je er een extra familie bij.

 

Een persoonlijk verhaal.

Toen mijn ouders besloten te scheiden was de voornaamste reden dat mijn vader een andere vriendin had. En dit al een tijdje had. Mijn moeder kwam er later achter met enige hulp van mijn broer, hij ondekte hun samen, terwijl papa zij dat die ergens anders naar toe moest. De situatie was voor mij een kind van 16 erg moeilijk. Ik kwam thuis mama was weg, en papa was een beetje anders dan anders. zijn blik zijn doen zijn angst aan jagende kalme houding. Ik wist meteen dat er wat mis was. Ik besloot naar boven te gaan daar waar ik mama probeerde te bereiken. Ik had zoveel vragen, waarom is ze weg, waarom zonder mij en waarom wist ik dit niet en zag ik dit niet aan komen. Mijn vader heeft ten alle tijden ontkend dat hij een ander heeft. Maar die ander bleek achteraf wel mijn schoonzus te zijn. De vriendin van mijn broer. De nacht duurde lang, wachte geduldig tot mijn broer mij kwam halen de volgende dag, daar ging ik immers van uit. Waarom ik zo graag weg wou bij mijn vader, is omdat hij soms nogal agresief uit de hoek kon komen. Vooral nu mama bij hem weg was. Uiteindelijk haalde mijn broer mij na die enorm lange nacht sochtends op. Ik woonde bij mijn broer samen met mijn moeder. Mijn moeder was kapot van wat er gebeurd was, en dat waar zij achter was gekomen. Ik zag dit als een nieuwe toekomst maar niks was minder waar. Hier begon alle elende alle gezeur en gezijk. De angst en het sterk zijn, al had ik met dat laatste wel enorm veel moeite. Na 3 maanden van elende en bedrijgingen van beide kanten. Werd mijn kleine nichtje het kindje van mijn broer en dus mijn vaders nieuwe vriendin in een pleeg gezin geplaatst. Kregen mama en ik ons nieuwe huisje, net zoals mijn broer een nieuwe vriendin kreeg zijn leefde op probeerde te bouwen, en ook hun samen gingen wonen. Had ik inmiddels geen band meer met mijn vader, sterker nog ik haate hem om wie die was en om hoe hij deed. Haalde ik mijn vmbo diploma, en ging ik naar een nieuwe school. Dit ging ongeveer allemaal 3 maanden goed, tot mijn eigen gevoel en geweten de overmacht kreeg in mijn leven. De rust was immers al weer terug gekeerd, mijn vader woonde uiteindelijk samen met zijn nieuwe vriendin en liet ons met rust. Mijn verjaardag kerst sinterklaas en oud en nieuw gingen voorbij alles zonder mijn vader. Zoals ik al zij nam mijn geweten de overmacht, waarom liet ik papa in de steek waarom moest ik me met de situatie bemoeien en waarom zit ik er nu tussen in. Ik besloot te doen wat ik wou de rest kon me niet meer schelen, ik ging naar me vader. En zo opende er weer een nieuwe fase in mijn leven weer vol gezeur gezijk en elende. Hielt het dan nooit op, mocht ik niet kiezen voor wat ik graag wou. Ik miste mijn vader net als dat hij mij enorm miste, Ik besloot mijn leven verder te leven met mijn vader, mijn moeder gaf mij de keuze of zij of mijn vader, dit vond ik vreselijk, maar besloot uit eindelijk voor mijn vader.

 

Wat ik hier mee wil vertellen is laat kinderen nooit een keuze moeten maken. Kinderen willen meestal bij papa en mama zijn. Voor kinderen is het meestal al een onmogelijke situatie.