InfoCash

Artikel

Imperialisme van Amerika

Auteur: djenne | geschreven op 08-03-2011

Amerika bestaat sinds 1776 en sinds dat jaar richtte zich een afscheiding op die "bepalend" werd voor de toekomst van de wereld. Deze "mensen" waren enorm kapitalistisch en imperialistisch ingesteld. Egoïstisch, egocentrisch, anti-sociaal, gewoonweg idioot. Vooral de hoofd-aandeelhouders van de belangrijkste banken in Amerika.


The American dream

Iedereen en dan vooral na de tweede wereldoorlog kreeg het idee van in Amerika roem en rijkdom te bewerkstelligen. Amerika, gekend om het verdrijven van de Indianen. Die er met andere woorden al heel lang woonden. Maar de christelijke en joodse mensen die er naartoe trokken kwamen met de bedoeling van zo snel mogelijk, een economie te creëren die om het op z'n zachtst uit te drukken imperialistisch genoemd kan worden. Dan hebben we het nog niet over Mac Donald's en Coca Cola. Dat wordt gezien door de Amerikaanse high society als peanuts. Wat het meest opbrengt voor Amerika. Is het "patent" dat men heeft op de benzine. Men koopt een vat olie en men maakt er dus benzine van. Dus BP, Q8, Texaco... Allemaal Brits of Amerikaans management die er dus enorm van profiteren. Ze kopen een vat olie van de Arabieren. En profiteren er overal ter wereld van. Dus daarmee bezitten ze enorm veel macht in de wereld. Macht die zich vooral uit op het financiële. Daarmee achten ze zich ongenaakbaar in de wereld. Dit is een pure illusie. Een, zoals een psychiater het zou diagnosticeren, waanvoorstellingen.

Wat moet gebeuren is dat de landen die benzine verkopen. Elk afzonderlijk hun vaten olie gaan halen bij de Arabieren. Of bij de landen die oliebronnen hebben. Dus, wanneer de Arabieren een bepaald land graag hebben, en dat zal dan waarschijnlijk Amerika wel niet zijn. Dan zouden die landen hun olie ietwat goedkoper kunnen krijgen. Zoveel zal het nu ook niet schelen. Maar het gaat er hem om dat het reële vrije markteconomie wordt! En geen verborgen communistische, imperialistische... economie, gebasseerd op een heel erg diep geworteld kapitalistisch economisch, ecologisch vernederend systeem. Waardoor een onmenselijk onvoorstelbare haat kan gecreërd worden tegen een dergelijk systeem. Wanneer dit niet kan stoppen, is een wereldoorlog tegen Amerika en Europa, onvermijdelijk!!