InfoCash

Artikel

Betekenis van het leven?

Auteur: djenne | geschreven op 12-03-2011

Wat is de betekenis van het leven? Dit is een vraag die veel mensen zich al gesteld hebben in het verleden. Waarom ben je geboren? Hoe iemand geboren wordt kan men wetenschappelijk verklaren. Maar waarom je leeft, dat kan niemand echt verklaren.


Het menselijk leven

Persoonlijk denk ik dat de mens een gemuteerde versie is van verschillende soorten dieren. Bij elke persoon dat je ziet, kan je er wel een dier bij bedenken. Of wanneer dit niet mogelijk is, dan kan je als je die persoon goed kent vanbinnen, er ook een diertje bij bedenken.

Ook denk ik dat het leven één grote test is die je eigen ik, elke minuut op de proef stelt. Je krijgt soms te maken met frustraties.

onder andere :

- File in het verkeer

- Agressieve mensen die je kan tegenkomen in de stad.

- Mensen die je ronduit veroordelen omwille van je uiterlijk, godsdienst, of overtuiging.

Zonder iets verkeerd gedaan te hebben word je soms veroordeeld. Je wordt er dagelijks mee geconfronteerd. Het belangrijkste is volgens mij persoonlijk, hoe je met zulke zaken omgaat. Ik denk dat dit de grootste betekenis van het leven is. Het aanvaarden van mensen hoe ze zijn. Niemand veroordelen om zijn overtuiging, zijn of haar geslacht, geaardheid, verstand of handicap.

Dit in de wetenschap dat je bij jezelf, in je eigen gedachten, er je eigen overtuiging mag op nahouden. Maar je in je eentje de wereld niet kan verbeteren. En dan beter een leven leidt als iemand die als het ware onzichtbaar is. Een beetje geld verdient, want je moet jammergenoeg eten en drinken en huren. Het grote voordeel van onzichtbaar zijn is dat er dan niks van jou verwacht wordt. Je dan ook niks van jezelf verwacht en vooral omdat je dan ook met niemand nog contact moet hebben als je dat liever niet hebt. En je dan ook een rustig en aangenaam leven kan leiden, in vrede met jezelf.