InfoCash

Artikel

Moslimscholen in Vlaanderen

Auteur: djenne | geschreven op 29-04-2011

Er heerst momenteel een grote discussie over de bouw van moslimscholen in Vlaanderen. Jonge moslima's mogen geen hoofddoek meer dragen op school en voelen zich gediscrimineerd. Ergens is dat wel waar. Maar als je weet dat je op een school ook geen pet of hoed mag dragen. Dan kan ik ergens de regel toch begrijpen dat het verboden is om een hoofddoek te dragen. Nu het gevolg hiervan zou opening zijn van een aantal moslimscholen. En dit is echt geen goed idee...


Moslimscholen

De reden dat er gekozen zou worden voor aparte moslimscholen is verschillend. Vooral gaat het om het wel of niet mogen dragen van een hoofddoek. Maar vrouwen die naar school gaan zijn meestal nog ongetrouwd. Dus hoeven eigenlijk helemaal geen hoofddoek te dragen. Als ze dat zelf willen dan kan dat maar het is zeker niet verplicht. Of dan misschien van de vader. Ongetrouwde vrouwen mogen hun gezicht gerust laten zien.

Waarom niet?

Aparte moslimscholen zullen voor nog meer scheiding zorgen tussen moslims en niet moslims. In België en ook in Nederland is het de bedoeling dat moslims en christenen leren overeen komen. Ook al is de wil van de beide kanten minimaal tot soms helemaal weg.

Wat geen slecht gedacht zou zijn is dat een imam bijvoorbeeld leraar godsdienst kan worden aan een klas waar er enkele moslims aanwezig zijn. Maar niet alleen een imam, een jood moet ook kunnen leraar godsdienst worden en een boeddhist ook. Zolang er maar vraag naar is, mag het aanbod er ook zijn. Maar andere scholen oprichten zorgt alleen maar voor meer diversiteit, meet islamofobie, meer haat, meer geweld, meer dat minderwaardigheidsgevoel bij moslims. Het is toch de bedoeling dat we allemaal in vrede met elkaar leven. Dus naar dezelfde school gaan, naar de zelfde feestjes gaan en bovenal, elkaar leren begrijpen en appreciëren. Daar draait het toch om in het leven niet? Vrede en verdraagzaamheid!


InfoCash

Artikel

RELEVANTE ARTIKELEN