InfoCash

Artikel

Waarom socialisme beter is

Auteur: djenne | geschreven op 29-04-2011

Mensen laten zich altijd negatief uit over socialisme. En dit vooral in de Verenigde Staten van Amerika. Ik vraag me af waarom eigenlijk. Is het om Stalin? Is het om Hitler? Ik begrijp echt niet waarom, maar deze twee laatstgenoemde heren kan je onmogelijk socialisten noemen!


Socialisme is beter

Organisaties mensen bieden hun hulp aan, aan ontwikkelingslanden. Storten geld, of steunen een kind in Afrika. Meestal gaat dat geld niet naar de personen in kwestie, maar naar de regeringsinstanties. Het zou eigenlijk moeten naar de mensen zelf gaan. Regeringsleiders in Afrika rijden rond met  Land Rovers. Terwijl de bevolking nog geen fiets heeft. Dit zijn de foutjes die men maakt in het doneren van geld aan ontwikkelingslanden.

Waar het bij socialisme echt om draait is het verkleinen van de grens tussen arm en rijk. En daarmee wordt niet bedoeld dat rijke mensen geld gaan verliezen. Misschien een klein beetje meer belastingen voor rijke mensen, meer niet. Het is triestig om te zien dat wij hier coca cola drinken en dat men in Ethiopië nog geen drinkbaar water heeft. Deze problemen kunnen opgelost worden met socialisme.

Socialisme, niet in de aard van Hitler, die zichzelf socialist noemde. Maar eigenlijk een psychopathische fascistische massamoordenaar was. En Stalin, die we wel gedeeltelijk socialistisch kunnen noemen. Maar die geen kritiek kon slikken en dus iedereen met kritiek deed verdwijnen. Wat we nodig hebben zijn beter samenwerkende Unies. USA, Europa, Afrika, Azië, Oceanië. Dat deze continenten beter samenwerken met elkaar om de armoede te bestrijden. Het is niet zo dat er veel geld moet gegeven worden. Er moeten gewoon manieren bedacht worden om de economie in landen als Ethiopië te doen draaien. Die ideeën mogen westers zijn. Maar laat de Ethiopiërs dan maar met de winst lopen. Een betere samenwerking met de continenten en persoonlijke contacten met arme bevolkingsgroepen. Regeringsleiders moeten daarop gecontroleerd worden in die Afrkaanse economisch zwakke landen.