InfoCash

Artikel

Vandaag: betekenis en alles van vandaag

Auteur: writersblock | geschreven op 15-07-2011

Vandaag: wat betekent dat simpele woordje precies? En wat is er vandaag te doen, wat is er op televisie en wie zijn er vandaag jarig? Je leest het allemaal in dit bijzondere artikel.


De betekenis

Vandaag, eigenlijk een heel simpel en alledaags woord. Maar wat houdt vandaag precies in?  Vandaag is de dag van heden, de actuele dag. Dit is de dag waarop je dit leest. Vandaag is dus altijd het heden. Na vandaag komt morgen. Morgen ligt in de toekomst: morgen komt altijd 1 dag na vandaag. Overmorgen is dan de dag na morgen.Vandaag is de toekomst van gisteren. Gisteren ligt altijd één dag achter vandaag. Eergisteren ligt één dag achter gisteren. Vandaag, morgen en gisteren zijn tijdsaanduiding die een dag van 24 uur aangeven. Na vandaag is vandaag gisteren. Dan hebben we een nieuwe vandaag. Geen enkele dag is hetzelfde dus is ook geen enkele vandaag hetzelfde. Volg je het nog?

Vandaag jarig

Wie er vandaag jarig zijn, hangt af van het moment dat dit artikel wordt gelezen. Maar op de website vandaagjarig kun je alle bekende en minder bekende Nederlanders bekijken die vandaag jarig zijn. Ook andere beroemde personen worden op de website vermeld. Je kan zelf verjaardagen invoeren of op de website zoeken naar de verjaardag van bekende personen. Heb je Hyves of Facebook, dan kun je zien wie van je vrienden vandaag jarig is. Vergeet ze niet te feliciteren! Je kan overigens ook een online verjaardagskalender bijhouden. Deze waarschuwt je drie dagen van te voren wie er jarig is. Ook op de dag zelf krijg je vaak nog een herinnering. Zo vergeet je nooit wie van je familie of vrienden vandaag jarig zijn.

Vandaag op tv

Wat is er vandaag op tv? Bekijk het in je tv- gids. Maar niet iedereen heeft een papieren tv- gids. Gelukkig is op internet makkelijk terug te vinden wat er vandaag op tv is. Op de website tvgids.nl staan alle programma's en films overzichtelijk op een rij. Op de website vanavond zijn ook de programma's te zien die vandaag op tv zijn. Deze tweede website biedt iets minder dan eerstgenoemde.

Vandaag te doen

Wat is er vandaag allemaal te doen? Vooral in het weekend willen veel mensen dit weten. Bekijk de plaatselijke krant eens, vaak staan hier al een hoop evenementen en uitstapjes in. Op de website van wattedoenin staan nog veel meer tips. Ook de website evenementenvandaag biedt heel veel leuke dingen om naar toe te gaan. Uiteraard moet je wel geluk hebben dat er vandaag iets leuks te doen is wat jou aantrekt.

Zing maar mee

Een lied van Marco Borsato: vandaag is rood. Maar ook andere liedjes komen voorbij: vandaag ben ik broke, morgen ben ik rijk, van Gers pardoel. Vandaag, de single van Blof. Vandaag, het album van Rowen Heze. Vandaag, het album van Nick en Simon. Genoeg te zingen met vandaag dus.

Vandaag bedrijf

Er zijn een hoop bedrijven die de naam vandaag in hun naam hebben staan. Zo is er een vastgoedbedrijf, een personeelsdienst, maar ook diverse websites die de naam vandaag in hun URL hebben staan. Vandaag geeft de benaming voor actueel aan. Dat zie je ook terug in televisieprogramma's die gericht zijn op nieuws. Zo heeft de TROS het nieuwsprogramma éénvandaag. Wat eten we vandaag is een bekende uitspraak die ook een tijdje in een kookrubriek werd gebruikt. En nog steeds vragen veel mensen zich dat dagelijks af: wat eten we vandaag?