InfoCash

Artikel

Rusteloos, Een Gejaagd Gevoel En Stress Klachten.

Auteur: Caroline | geschreven op 11-06-2012

U bent rusteloos, u hebt een constant gejaagd gevoel door u heen en u bent vol van stress klachten. U bent radeloos, weet niet meer wat te doen. U loopt al een tijdje te zoeken en te puzzelen hoe af te komen van uw stress klachten.


Rusteloos, gejaagd gevoel en vol van van stress klachten.

In deze tijd van snelle veranderingen "moeten "we mee of we nou willen of niet. Het leven van vandaag vraagt nogal wat van ons systeem. Het is niet voor niets dat veel mensen stress klachten hebben en er bijna niet vanaf komen. De gejaagdheid waarmee we leven geeft ons allerlei symptomen stress. We voelen dat, we weten dat en toch jagen we en rennen maar door. Soms raakt iemand echt in de put of in een serieuze crisissituatie waar zeker een arts aan te pas moet komen. Meestal zijn stress klachten van tijdelijke aard en kunnen we er zelf veel aan doen.

Eigen verantwoording nemen voor eigen kunnen of willen?

Proberen een zo evenwichtig mogelijke levenswandeling te lopen. Op eigen kracht en volgens eigen keuzes, en afgestemd op die maatschappelijke levensnormen welke voor u belangrijk zijn. In veel gevallen zullen de (levens)invullingen in grote mate verschillen. Ieder mens is u niek, en ieder mens zal een andere opvatting hebben over de invulling van zijn of haar leven. Althans zo zou het moeten zijn. Sommigen leven naar het leven van anderen. Gedragen zich alsof ze in soort van dienst zijn voor de ander.

Stress klachten, een uiting van in dienst leven van anderen?

Het is duidelijk dat soms gezins-, maatschappelijke-, werk-, religieuze druk en overtuigingen deel uitmaken van de zijnswijze van de persoon die de stress klachten heeft. De meesten hebben al vele adviezen van buren, familieleden, collega's, artsen en andere hulpverleners moeten aanhoren maar nog steeds hebben zij stress klachten en komen er maar niet echt vanaf.  Een  "alledaags" advies is hier dan overbodig. Er is niets anders nodig. Iemand die echt geholpen wil worden zal in eerste instantie ECHT NAAR ZICHZELF MOETEN GAAN.

WIE BEN IK, WAT WIL IK, WAT KAN IK?

Vaak heb je ook het gevoel van "zij begrijpen er niets van". Wat voor de ene mens totaal geen probleem is kan voor de ander een levensgrote berg zijn vol van problemen. Met vaak veel tegenstrijdige gevoelens want je wil ook die aardige en lieve mens zijn. En zo gezien worden door de  ander. Als je vrij wil zijn van stress klachten zul je allereerst eens bij jezelf te rade kunnen gaan, in je eigen spiegel kijken wie je nou werkelijk bent, in al zijn facetten. Dan zeg je tegen de ander namelijk dat die ook zichzelf mag zijn. Je kunt iemand geen groter kado geven. Dat voelt goed. Als u meer informatie wilt hierover kunt u zich aanmelden voor onze GRATIS brochures. Veel tips en trucs kunnen u helpen om uw stress klachten te reduceren en weer lekker in uw vel te zitten.

Bron: www. stress-network.com