InfoCash

Artikel

Mama woont in de tuin

Auteur: haspeltje | geschreven op 28-06-2012

Dit artikel gaat over de verschillende redenen om voor je ouders een huis bij jouw in de tuin te plaatsen zodat zij ook nog kunnen genieten van hun oude dag.


Mama woont in de tuin

            Mevrouw Verwijst woont sinds enige tijd bij haar dochter in de tuin. In een verplaatsbaar huis van negen bij zes meter. Ze wordt iedere dag verzorgd door haar dochter. Dit vindt ze veel fijner dan in een bejaardentehuis wonen of bij haar dochter in huis. Ze is dan ook heel erg blij dat haar dochter deze oplossing haar heeft geboden.

            Nu wonen nog te veel mensen in een propvol bejaardentehuis of in bij hun ouders. Ik vind dit niet kunnen. Daarom stel ik voor dat er woningen voor ouderen bij hun kinderen in de tuin worden gebouwd, gezet, geplaatst. En ouderen die geen kinderen hebben kunnen dan wel in een bejaardentehuis met veel ruimte gaan wonen.

            Mijn stelling heb ik gebaseerd op het volgende voorbeeld. Mevrouw Beek woont in een overvol bejaardentehuis. Waar zij pas om twaalf uur uit haar bed wordt gehaald en om zes uur er al weer in ligt. Ook wordt zij maar een keer per week gedoucht. Dit is niet goed, want de bio-klok van oudere mensen raakt hier door helemaal in de war. En ze stinken uren in de wind door zo weinig verzorging.

   Tegenstanders zullen zeggen, maar dan moet ik de hele tijd voor mijn ouders zorgen, daar heb ik helemaal geen tijd voor en zin in. Hier antwoord ik dan mee, jouw ouders hebben om en nabij twintig jaar voor jou gezorgd dus jij kunt ook twintig jaar voor je ouders zorgen. En tijd kun je maken, dan stop je maar met werken. Je hoeft toch minder belasting te betalen omdat er bijna geen bejaardentehuizen meer zijn.

            Het kan toch niet zo zijn dat je ouders verpieteren in een overvol bejaardentehuis, en Nederland failliet gaat omdat ze teveel geld moeten betalen aan de verzorging van ouderen.

            Tot slot blijf ik er dus bij dat we voor onze ouders moeten gaan zorgen. U weet toch ook dat het echt niet leuk is in een bejaardentehuis. En u wilt toch ook uw ouders een fijne oude dag bezorgen. Dus zet je in voor je ouders, je geeft ze een fijne oude dag en Nederland staat gelijk minder dicht bij de afgrond.

Mijn algemene conclusie is dus zet een huisje in je tuin, en zorg voor je ouders op hun oude dag. U hebt toch ook door dat mevrouw Verwijst het heel goed naar haar zin heeft, dicht bij haar dochter, maar toch heeft ze ook nog privacy. Dus zet je in voor je ouders en geef ze een fijne oude dag.

 

Ik hoop dat u er veel van heeft opgestoken. Zie ook mijn andere artikelen voor nog meer nuttig informatie.