InfoCash

Artikel

Motiveer jezelf met een positieve mindset

Auteur: Patricki | geschreven op 24-07-2012

Wanneer je bij de pakken neer zit, dan kan het goed helpen om aan persoonlijke groei te doen. Persoonlijke groei verbetert namelijk je kijk op het leven en maakt je blijer. Jezelf motiveren met een positieve mindset kan helpen om het kwaad en de stress uit je lichaam te krijgen. Door positief te denken, zul je zien dat angst en stress en je eventuele negatieve mindset uit je leven zullen verdwijnen. Verder kun je je levenskwaliteit ook gaan verbeteren. Doordat je levenskwaliteit verbeterd, zul je ook eerder gemotiveerd zijn en meer dingen kunnen en willen doen in het leven.


Motivatie

Motivatie is de key tot een succesvol en positief leven!

Hoe kun je jezelf motiveren? 

Stel een duidelijk doel voor wat je wilt bereiken in je leven. Wanneer je precies weet wat je later gaat doen en wilt gaan doen, heb je een goed eigenbeeld. Een positief eigenbeeld kan je goed motiveren. 

Wees ook altijd eerlijk tegen jezelf. Motivatie heeft pas zin, als het realistisch verloopt. Het gaan motiveren van het gegeven dat je in plaats van een dikke onvoldoende een dikke tien haalt, is niet realistisch.

Stel het doel kleiner. Ga er vanuit dat je bijvoorbeeld in plaats van een 5 een 6 haalt. Ook kun je deze zelfmotivatie gebruiken bij marketing of bedrijfsdoelen. Als je doel is om veel geld te verdienen met je business, dan kun je beter realistische doelen stellen. Ga er dan vanuit dat je met elke cent meer, blij moet zijn. 

We hebben vanaf kinds af aan geleerd om teveel in zwart en wit te denken. Het is absoluut aan te raden om dit nooit meer te doen. Bekijk het leven van meerdere kanten en bekijk het leven altijd met een glimlach. Niets is slecht en niets is goed, zeker niet als je zelf er nooit wat mee te maken hebt gehad. Motivatie moet gebaseerd zijn op meerdere kanten van het leven. Bekijk het dus altijd positief (positieve mindset). Probeer wel kritisch te kijken (maar niet te kritisch) naar een aantal belangrijke onderdelen in het leven. Respect is daarbij ook belangrijk. Het is in principe heel goed mogelijk om het leven zo goed mogelijk te leven, zonder al teveel problemen. Jij bent de piloot van je eigen leven! 

Hoe kun je een positieve mindset creëren? 

Je kunt een positieve mindset creëren door het vaak te doen! Dit kun je bijvoorbeeld doen door veel te trainen met bepaalde situaties of met bepaalde mensen. Je doet namelijk ervaring op in de praktijk. Probeer ook humor in je leven te krijgen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door leuke grappige films te gaan kijken. Probeer je te omringen met positieve mensen en probeer alle negativiteit om je heen uit je leven te bannen. Je moet alle negativiteit gewoon negeren. 

Niet altijd zit het mee!

Niet altijd zit het mee met het leven. Soms heb je slechte tijden en heb je dus meer motivatie nodig dan op andere momenten. Motivatie kun je zelf creëren, maar ook laten creëren. Dit doe je door bijvoorbeeld al je doelen op te schrijven, maar ook door even met jezelf rustig te zitten en na te denken wat je exact wilt. Praat er desnoods met andere mensen over. 

Blijf altijd optimistisch!

Ik zeg altijd blijf optimistisch! Negatief denken brengt je namelijk niet ver. Wees dus blij dat als je optimistisch denkt en een beetje motivatie hebt, dat je het heus wel ver gaat schoppen in dit leven! 

Tenslotte

Motiveer jezelf met een positieve mindset en dat is dus de tip van dit artikel. We kunnen alleen meegeven dat je altijd blij moet zijn met je zelf. Niemand is perfect in dit leven.

Het leven is gemaakt om te leren, ook te leren van bepaalde fouten. Niets is echt goed of fout. Motiveer jezelf dus altijd in alle tijden, ook in barre omstandigheden. Of het je tegen zit of niet, je komt er zeker wel. Blijf doorzetten!