InfoCash

Artikel

Antisemitisme

Auteur: haspeltje | geschreven op 18-10-2012

Dit artikel gaat over het antisemitisme, mischien dacht u wel dat dit alleen vroeger gebeurde in de tweede wereld oorlog. Maar dit is helaas niet waar het gebeurde daarvoor al en het gebeurd nu nog steeds.


Geschiedenis

Ontstaan van het antisemitisme is gekomen omdat joden best wel slim waren en dus veel dingen wisten en de andere mensen niet en dus trad er een vorm van jaloezie op en moesten de joden het ontgelden.

Er werden vroeger op Pogroms gehouden en dan gingen groepen mensen gewoon een joodse stad of dorp helemaal vernietigen.

De nazi’s onder leiding van Hitler deden dat ook maar die vergaste gewoon alle joden in concentratie kampen. Dit deed hij omdat hij dacht dat de joden anders de wereld over gingen nemen en dit wilde hij niet. Hitler heeft in die tijd meer dan 6 miljoen joden laten doden.

 

Landen

In veel landen is nu nog antisemitisme enkele landen in Europa waar het nu nog veel voorkomt zijn: Duitsland, Oostenrijk, Roemenie, Nederland en Rusland. En buiten Europa is het veel in Palestina en Iran.

 

Arabisch en islamitisch antisemitisme

De Dhimmi is een goed voorbeeld van Arabisch en islamitisch antisemitisme. Want bij de Dhimmi worden joden beschouwd als de onderdanen of slaven van de islam de joden mogen niks. Die mogen alleen maar doe wat de islamieten zeggen.

Omdat de joden als immigranten Palestina binnenkomen. Denken de Palestijnen dat ze Palestina over willen nemen en dus gaan ze alle joden massaal vermoorden.

 

Recent

Na de ondergang van de nazi’s denken de joden dat het antisemitisme nu wel zal op houden maar het tegendeel is waar. Het word alleen maar erger en In het Midden-Oosten is het zelfs normaal. Antisemitisme wordt nu vaker uitgevoerd door allochtonen tonen de cijfers van het CiDi aan.

 

Vooroordelen

- Theologische beschuldiging

- Economische beschuldiging

- Racistische beschuldiging

- Joden nemen de wereld over