InfoCash

Artikel

5 stappen om over een relatie heen te raken

Auteur: Tina13 | geschreven op 08-02-2013

Een relatie breuk is altijd zeer moeilijk. Het is een heel lang proces, maar dat hoort erbij. Het is daarom belangrijk om dit op de juiste manier te verwerken en geen ongezonde manier. Veel mensen zouden dit wellicht op de foute manier doen en dit kan niet tot veel goeds leiden. Je moet het gezond en rustig aan doen.


Praten

Het is zeer goed om te praten met iemand over de stuk gelopen relatie, zodat je dit niet allemaal opkropt. Opkroppen is namelijk zeer ongezond, het is belangrijk om je gevoelens te kunnen uiten. Je kan praten met vrienden, familie, iemand die je vertrouwt. Daarmee bedoel ik niet naar buiten gaan met vrienden, dat doe je alleen als je er echt klaar voor bent.

Je bent niet alleen

Er zijn veel mensen die een goede relatie achter de rug gelaten hebben en die dit nog altijd proberen doen. Je moet weten dat je niet alleen bent en dat er veel mensen zijn die dit meemaken. Je gaat dit waarschijnlijk zelfs dikwijls meemaken, maar laat je dat niet beletten van andere dingen te doen in je leven.

Waarom

Je moet blijven onthouden waarom de relatie is stuk gelopen en waarom je er afscheid van genomen hebt, zodat je zelf weet dat je beslissing juist was en dat andere mensen dat niet voor je moeten doen. Denk aan de goede tijden die je gehad hebt maar je moet wel weten dat wat er gebeurde zo beter was en dat er altijd andere mensen zullen zijn voor een betere relatie mee te hebben.

Vertrouwen

Je moet vertrouwen hebben en met veel vertrouwen over straat kunnen wandelen. Je moet je eigen goede punten herkennen. Je moet in je zelf geloven dat je veel waard bent en je moet je goede punten gebruiken om verder te komen in het leven. Je moet inzien waarom je gelukkig was voor je met je stuk gelopen begon en leuke dingen beginnen doen.

De draad terug oppakken

Hierna kan je terug beginnen leven zoals je daarvoor deed en weer leuke dingen doen maar wel alleen als je er klaar voor bent. Je mag weer uitgaan met vrienden, gewoon weer genieten van het leven, zoals je daarvoor deed.