InfoCash

Artikel

De gevaren van het internet

Auteur: Tina13 | geschreven op 05-03-2013

Veel mensen weten dat tieners veel tijd doorbrengen op het internet, maar veel mensen weten niet hoe erg het er soms aan toe gaat. Niet alleen met pesterijen en misbruik, maar ook met haat die wordt verspreid en ruzie die wordt gemaakt. Veel ouders begrijpen dit niet omdat ze zelf niet gebruik maken van het internet op die manier.


Ruzie en haat 

Sinds dat het aantal uren dat de mens op het internet doorbrengt gestegen is zijn er ook meer ongelukken rond het internet gebeurt. Niet alleen misbruik, maar ook pesterijen en ruzies. Meestal ontstaan deze problemen door comunicatie problemen. Door het internet is het moeilijker om elkaar te begrijpen en daardoor komt er sneller ruzie van. Veel kinderen durven meer te zeggen van achter de computer. Ruzies op het internet kunnen ook heel gevaarlijk zijn, want ze kunnen leiden tot pesterijen. Vaak betrekken ze er andere kinderen bij waardoor de ruzie groter wordt.Op het internet wordt er ook veel haat verpreid. Dit gebeurt meestal bij jongeren die veel vrienden hebben en daardoor meer in de spotlights staan. Dit gebeurd uiteraard ook bij doodnormale kinderen. Er worden ook veel leugens foto's en filmpjes van mensen online verspreid. 

De ouders

Als ouder is het moeilijk om controle te hebben over de online acties van je kinderen. Het beste wat je kan doen is erover praten en de gevaren uitleggen. Geef ze ook regels. Als je ze verteld over dingen die niet mogen doen en de reden daarvan gaan ze meer begrijpen over het internet en zijn gevaren. Je moet ze duidelijk maken wat de gevaren zijn en verder kan je niets doen. Je moet er niet te streng op zijn want kinderen verdienen hun privacy. 

Verslavingen

Het gebeurd vaak dat jongeren of zelfs volwassenen verslaafd raken aan het internet. Als je verslaafd bent dan kan je niet meer zonder en dan heb je bijna geen contact meer met de buitenwereld. Verslavingen kunnen goed behandeld worden bij een therapeute.

Ask

De afgelopen maanden is er in Belgie een duitse site genaamd ask ontdekt en hij is vooral bij jongeren zeer populair. Hoewel het een hele leuke site is, is er ook een nadeel aan. Je kan anoniem een vraag stellen en kinderen verpreide hierdoor haat. Omdat het anoniem is durven ze veel meer te zeggen dan in het echt. Er worden ook veel ongepast vragen gesteld zoals, stuur me eens een naaktfoto. Het is en blijft een hele leuke en intressante site, maar om met zo'n site te werken moet je de gevolgen kennen en hoe je ermee omgaat.