InfoCash

Artikel

Ontspannende tips voor moeders

Auteur: Tina13 | geschreven op 10-03-2013

Als moeder moet je veel doen. Je moet voor je gezin zorgen en sommige moeten er ook voor zorgen dat er geld binnenkomt. Het zorgt voor veel stress om kinderen te onderhouden, maar soms mogen ook de moeders zich ontspannen.


Verwen jezelf

Als een moeder moet je soms ook kunnen ontspannen. Ik bedoel niet gewoon even een bad nemen, maar tijd nemen voor jezelf. Laat af en toe je man voor je gezin zorgen en doe iets dat jij leuk vind. Doe bijvoorbeeld dingen die je deed voordat je kinderen had. Trakteer jezelf eens op een masage of doe je nagels. Er is niets mis met soms eens te gaan shoppen en iets voor jezelf te kopen. Met soms eens te ontspannen ga je veel meer bereiken. Als je de hele tijd gestrest bent ga je dit overbrenge op je gezin.

Massage

Neem eens een goede deugdoende massage. Als je ontspannen bent ga je meer energie hebben om voor je gezin te zorgen. Een massage doet wonderen en je voelt je hierdoor beter in je vel. Bovendien helpen massages je om je spieren losser te maken. Door huishoudelijke taken heb je vaker last van spierpijn. Massages kunnen dit verhelpen. 

Shoppen

Ga eens een dagje shoppen en koop mooie kleren voor jezelf. Door mooie en stijlvolle kleren te dragen krijg je een beter zelfbeeld. Het is leuk om eens te gaan stappen en je kan zelfs een paar vriendinnen meenemen. Tijdens je dagje shoppen kan je iets gaan eten en eens goed ontspannen.

Ga naar de kapper

 Ga af en toe eens naar de kapper en laat je goed verwennen. Het is dan wel iets kleins, maar het kan wonderen doen.

Laat je nagels doen

Niets is beter als een goede manicure. Het is ontspannend en jij hoeft niets te doen! Je moet gewoon in een stoel zitten en genieten. 

Probeer het!

Wees niet bang om eens een dagje voor jezelf te nemen. Het is zeker niet egoÏstisch. Er is niets mis met soms eens aan jezelf te denken en je gezin gaat er zeker niet onder leiden.