InfoCash

Artikel

Internetdaten; niet voor iedereen

Auteur: Dirkje | geschreven op 05-04-2010

Hoe ontmoet ik de ware Jacob of Jacoba? Ondanks de vele mogelijkheden die er tegenwoordig zijn bijgekomen, leek dat vroeger toch minder ingewikkeld dan nu. Je trouwde met een jongen of meisje uit hetzelfde dorp, vaak van dezelfde kerk. Familie en geschiedenis van de persoon waren al bekend, zodat je niet snel voor verrassingen kwam te staan. Maar tijden veranderen.


Internet

Tegenwoordig zijn de mogelijkheden talrijk; studentenverenigingen, kroegen en natuurlijk het internet. Over het laatste lopen de meningen uiteen. De een ziet het als een buitenkans om interessante mensen (en misschien wel de ware) te ontmoeten, terwijl de ander het ziet als een verderfelijke poel van zonde, waar iedere gek de kans krijgt te pakken wat hij hebben wil. Maar is er nu werkelijk zoveel verschil tussen iemand ontmoeten in de kroeg op op het net?

Anders voordoen

Een veel gehoord argument tegen online daten is, dat de ander zich anders voor kan doen. Natuurlijk is dat zo, je kunt in eerste instantie niet zien wie zich aan de andere kant van het toetsenbord bevindt. Maar wat verschilt dat met een ontmoeting in een cafe? Waar je, vaak onder invloed van de sfeer en/of alcohol maar al te snel geneigd bent om te geloven wat de persoon naast je tegen je zegt. In beiden gevallen neem je een risico.

Houding

Wat dat betreft is het niet de manier waarop je mensen ontmoet die het risico bepaald, maar je eigen houding. Ben je iemand die al op de eerste date met iemand mee naar huis gaat, zonder die persoon echt goed te kennen? Of ben je iemand die de tijd neemt om iemand te leren kennen en een vriendschap op te bouwen. Zie je in iedere man je droomprins of ben je realistisch genoeg om ook tekortkomingen te zien.

Niet voor iedereen

Daarom denk ik dat internetdaten niet voor iedereen geschikt is. Zo zou ik het een jong, makkelijk in te pakken meisje niet snel aanraden. Ik denk dat het beter is om wat meer levenservaring te hebben, alvorens je in deze datingjungle te begeven.
Daarbij moet je ook niet te wanhopig zijn. Want dan ben je al snel geneigd alles te geloven en een makkelijke prooi voor mensen die het minder goed bedoelen.
Maar sta je stevig genoeg in je schoenen en kun je het ook aan wanneer het op een teleurstelling uitloopt, dan kan internet een mooie kans zijn. Wellicht hou je er een vriendschap aan over, of zelfs een partner voor het leven.