InfoCash

Artikel

Kans op ontslag? Tijd voor actie!

Auteur: Lichtpuntje | geschreven op 22-04-2010

Veel bedrijven lijden onder de economische crisis. Sommigen moeten de deuren sluiten en anderen moeten personeel inkrimpen om met minder financiële middelen het hoofd boven water te houden. Vaak heb je zelf wel door hoe het met het bedrijf waar je werkt gesteld is. Een aankomend ontslag komt in de meeste gevallen niet opeens uit de lucht vallen. Wees alert en onderneem op tijd actie, voordat je klos bent en je werkplek moet verlaten.


Alertheid geeft macht

Als je geruchten hoort dat er in jouw bedrijf ontslagen zullen vallen, kun je maar beter de oren spitsen om zoveel mogelijk hierover te horen. Neem nooit zomaar aan dat je werkgever door de crisis genoodzaakt is om personeel te ontslaan. Veel bedrijven maken handig gebruik van de crisis om voor andere redenen te reorganiseren. Is er aan de noodbel getrokken en de inkrimping meer dan een gerucht? Ga dan niet in een hoekje zitten en hopen dat jij er deze ronde niet bijzit, maar gebruik je tijd nuttig om je voor te bereiden op alle fronten.

Voorbereiding levert op

Zodra je het vermoeden hebt dat jouw baan op de tocht staat, ga je een verslag maken van alles wat met jouw functioneren en je werk te maken heeft. Vraag regelmatig aan je leidinggevende of alles naar wens gaat en probeer dit het liefst schriftelijk (bijvoorbeeld via email) te doen. Als je te horen krijgt dat een ontslag onvermijdelijk is, ga je daar in eerste instantie nooit mee akkoord. Ga ook niet akkoord met dat fantastische voorstel dat je wordt gedaan, want je zult eerst moeten uitzoeken of het ontslag terecht is. Als je een ontslagvergoeding krijgt aangeboden, zul je eerst advies moeten vragen of het bedrag redelijk is. Heel belangrijk is de vraag of je recht hebt op een uitkering. Vraag bij een aangekondigd ontslag daarom altijd naar een gemotiveerd en op schrift gestelde bevestiging.

Juridische hulp

Laat een juridisch adviseur naar je schriftelijke aankondiging van het ontslag en eventuele tegemoetkomingen kijken. Deze is deskundig op het gebied van arbeidsrecht en kan goed bepalen (en aanvechten) of het bedrijf je op bedrijfseconomische gronden kan ontslaan. De adviseur kan tevens uitzoeken of de voorgestelde ontslagvergoeding acceptabel is. De adviseur kan je adviseren en bijstaan.

Als het ontslag een feit wordt

Als je in de molen van het ontslag bent terechtgekomen is het zaak meteen naar ander werk op zoek te gaan. Wees voorbereid op vragen over je ontslag bij sollicitatiegesprekken. Presenteer jezelf zo positief mogelijk en maak een lijst van je goede kwaliteiten om je hiermee te wapenen. Neem alle geschikte banen aan, ook al is het een tijdelijke. Als je laat zien dat je actief aan het werk wilt zijn, zal dat op den duur beslist vruchten afwerpen.