InfoCash

Artikel

Nieuwe relatie - hoe je gelukkig kunt blijven

Auteur: HectorServadac | geschreven op 07-06-2010

Een nieuwe relatie geeft enorme geluksgevoelens. Maar hoe hou je dat vast?
Wat is er zo bijzonder aan nieuwe relatie? Op het eerste gezicht heel veel, en we weten het bijna allemaal uit ervaring. Het aangaan van een nieuwe relatie kan een diep ingrijpende ervaring in je leven zijn. Het kan je leven ten goede veranderen, je diep gelukkig maken, je emotionele problemen oplossen en je je zelfvertrouwen teruggeven wanneer je dat verloren had. Het is een gebeurtenis die stress vermindert en depressieverschijnselen kan wegdrukken.


Je bent weer verliefd!

Elke nieuwe relatie moet 'vers' aanvoelen, alsof met jou de hele wereld opnieuw begint. Je kunt helemaal uit je dak gaan wanneer je een nieuwe liefde voelt opbloeien of een nieuwe relatie aangaat. Je dagelijks leven voelt ineens heel anders aan. Vlinders in de buik, een luchtige stap, optimistische gevoelens over de toekomst, omdat nu alles zal goedkomen. Je voelt nieuwe energie door je heen stromen. Kortom: je bent weer verliefd!

Dit alles moet je intensief beleven en je er door laten meeslepen. Maar relaties zijn niet alleen gelukservaringen, ze vergen ook zorg en aandacht. Uiteindelijk hebben wij als mens duurzame relaties nodig die door verschillende fasen heengaan en die met ons kunnen meegroeien. De verliefdheid van het begin en het enorme geluk kunnen niet blijven. De kunst is dat te beseffen en te gaan werken aan je relatie terwijl je dit geluksgevoel nog hebt. Tijdens de verliefdheid moet je je voorbereiden op de liefde - op de relatie die nog komen moet. Verliefdheid uiteindelijk overvalt je en gooit je van je stuk, liefde is een gevoel dat je koestert en waarmee je aan je relatie werkt.

Waarop je minstens moet letten

Er zijn wel een paar dingen nodig:

1. Je moet wel op tijd de grote vragen stellen zodat je je nieuwe partner kent: het is belangrijk te weten hoe het gegaan is met vorige partners - ook vanwege sexueel overdraagbare ziektes, je moet niet schromen hiernaar te vragen. Als je partner die vraag niet wil beantwoorden, is dat een belangrijk signaal. Dan begrijpt hij je terechte zorg niet.
2. Je moet wel kunnen merken dat de liefde verder reikt - in het begin al! - dan lichamelijke intimiteit en feesten. Als je partner je soms eens komt helpen met je huishoudelijk werk, en wanneer je onverwacht eens een attentie van hem of haar krijgt, dan weet je dat de relatie werken kan.

Vernieuwing in je relatie

Het aardige is dat ook een relatie die al enkele jaren bestaat nieuw leven kan krijgen door op deze manier weer eens verliefd te worden. Al die kleine attenties die we hierboven genoemd hebben , zouden in een bestaande, langdurige relatie ook niet misstaan.