InfoCash

Artikel

Een nieuwe relatie - 5 tips om het goed te houden

Auteur: HectorServadac | geschreven op 07-06-2010

Hoe hou je je geluk vast? Een nieuwe relatie is een van de mooiste dingen in het leven. De wereld lijkt nieuw, je voelt je gelukkig, de emotionele stress in je leven vermindert of verdwijnt. Om er zoveel mogelijk van te kunnen genieten zijn er een paar dingen die je maar beter kunt doen. Tips voor geluk dus.


5 tips voor een nieuwe relatie

Als je deze vijf tips volgt, krijg je de kans om te ontdekken wat voor relatie misschien mogelijk is. Blijft het vriendschap of heb je een duurzame relatie?

1. Eerlijkheid duurt het langst. Wees eerlijk tegenover je nieuwe partner, hou geen dingen voor hem of haar weg omdat je bang bent tégen te vallen. Als je later tegenvalt is dat veel erger dan aan het begin en bovendien moet je elkaar vertrouwen schenken. Wanneer jij dat niet kunt, dan zal je partner dat ook niet doen.

2. Veel mensen laten een ander gezicht zien dan hun eigen gezicht en spelen een rol. Ze spelen de perfecte partner terwijl ze dat in werkelijkheid natuurlijk niet zijn. Probeer dus - dit kan soms angstig zijn - gewoon jezelf te zijn, met al je onhebbelijkheden. De sterkste relaties worden nu eenmaal gebouwd op wederzijds respect voor wie je werkelijk bent. Je kunt de rest van je leven toch de rol niet blijven spelen die je aan jezelf hebt opgelegd.

3. Probeer te accepteren dat je partner bepaalde dingen leuk vindt en andere weer niet. Wees niet teleurgesteld als hij je hobby niet deelt, of als zij geen interesse heeft in voetbal of motorraces. Laat ook je mening over de voorkeuren van je partner niet te sterk merken. Het is een afknapper als je van je nieuwe partner te horen krijgt dat voetbal 'maar een dom spel voor heren op een weilandjes is' of wanneer je de vrouwenvereniging afdoet als een 'truusclub.' Ook al voel je die opinie nog zo sterk, het is gebrek aan respect wanneer je dat op die manier uit.

4. Respecteer ook iemands privacy. Iedereen heeft zijn eigen ruimte en tijd. Er zijn momenten dat iemand alleen wil zijn, en er zijn plaatsen waar iemand niet oor anderen gestoord wil worden. Dat heeft niets te maken met jou. Het is gewoon een behoefte die iedereen heeft. Door die privé ruimte van een ander niet te respecteren - zonder kloppen binnen te komen in iemands werkkamer, de hobbykamer van je vriend gaan opruimen, je eigen spullen in haar huis verspreiden - ontneem je iemand zijn of haar persoonlijke ruimte.

5. Natuurlijk ben je nieuwsgierig naar iemands leven en wil je alles weten. Maar wees daar wel gematigd in en begin niet aan een derdegraads verhoor. Er zijn misschien in de toekomst beter geschikte momenten om bepaalde vragen te stellen. Vaak begint een nieuwe partner er op zijn of haar eigen tijd wel over.

Toekomst

Wanneer je deze vijf tips opvolgt, krijg je de kans om geleidelijk aan te ontdekken wat je met elkaar eigenlijk wilt. Is er een mogelijkheid om met elkaar naar een volwaardige relatie door te groeien? Of moet je misschien ervoor kiezen om maar gewoon vrienden te blijven? Door het volgen van deze vijf aanwijzingen voorkom je dat de ontluikende relatie al meteen geblokkeerd raakt.