InfoCash

Artikel

Emigratie van Nederland naar Indonesië.

Auteur: RoadRunner939 | geschreven op 14-10-2010

Hier lees je informatie over inmigratie van Nederland naar Indonesië. Gaan veel mensen erheen? Hoeveel?


Emigratie

Erg veel emigratie vanuit Nederland naar Indonesië toe is er niet. Toch vertrokken in 2007 1.001 mensen vanuit Nederland naar Indonesië. Dit is best veel ten opzichte van voorgaande jaren, en is namelijk een stijging.
Midden jaren 90’ gingen ook rond de 850 mensen per jaar naar Indonesië. Daarna was er een korte daling. Waarom was deze daling aanwezig? De enige gegevens die wij hebben gevonden was dat er in 1997 en 1998 (vallen onder de jaren van daling) een financiële crisis in Azië aanwezig was, en dat Indonesië daar een groot slachtoffer van werd. Ook waren er in 1999 opstanden van Oost-Timor (onafhankelijk verklaard) waaraan de VN te pas moest komen. Daarna ging het weer redelijk bergopwaarts. Dit zal dan dus misschien toch de verklaring zijn.
Waarom mensen daarheen willen? Enkele push-factoren van Nederland zijn de drukte; toch is Indonesië dan niet echt handig. Met 237 miljoen inwoners is het daar ook vrij druk. In Nederland is het echter toch moeilijker om rust te vinden als je in de randstad woont. Ook is Nederland zeer modern en heeft het een zeeklimaat, dus nooit écht warm weer. In ieder geval een pull factor van Indonesië is de mooie natuur, de regenwouden dus. Er leven erg veel mooie dieren. Ook gaan mensen er waarschijnlijk heen omdat het vroeger een Nederlandse kolonie was, dus misschien is er ook wel sprake van remigratie of bijna remigratie (kinderen) naar Indonesië, aangezien ze hun voorouders/afstammelingen willen ontmoeten. Ook kan je er veel oude cultuur bewonderen, die daar nog bewaard is, en sommigen willen dat zelfs daar gaan wonen om dat verder te bestuderen.

Toekomst.


Waarschijnlijk zullen, als de groei zo doorzet, in 2010 (met een groei van ongeveer 12% per jaar) ongeveer 1406 mensen emigreren naar Indonesië. Dit is echter niet zeker tot onwaarschijnlijk, aangezien je niet weet wat er in de tussentijd zal gebeuren. Toch is het ook de afgelopen jaren met gemiddeld 12% gestegen dus het zou kunnen.