InfoCash

Artikel

Communicatie

Auteur: nellie1987 | geschreven op 19-03-2010

Er zijn verschillende manieren om contact te hebben met iemand.


Slechthorent.

Stel nu eens voor dat je doof bent. Dan kan je niet horen wat de mensen zeggen. Dan zou je gebarentaal moeten leren. Gebarentaal is een manuele-visuele taal. En het is ook niet zo simpel om dat te leren. Want je hebt zoveel handelingen, voor elke letter is er bijvoorbeeld al een handeling en dan heb je voor de woorden ook nog handelingen en natuurlijk voor de cijfers ook.
Plus dat "het dialect" in elk land en elke provincie wel kan verschillen. Gebarentaal wilt niet alleen zeggen dat je met je handen bezig bent. Want gezichstuitdrukking en lipbeweging hoort er ook bij. Eigenlijk hoort heel je lichaamstaal erbij.

De goedkoopste manier.

Goedkoopste manier om te communiceren met elkaar is face to face. En als je nog eens met elkaar wilt communiceren dan spreek je op dat moment terug een dag af en een uur.

Via gsm communiceren.

Als je via de gsm wilt communiceren dan ga je natuurlijk wel wat financiële uitgaven doen. Je kan een berichtje sturen naar de persoon die je wilt contacteren en dan kan die persoon dat eender wanneer lezen. Want als ze op dat moment geen tijd heeft dan kan je dat achteraf lezen en achteraf beantwoorden.
Dan kan je natuurlijk ook nog altijd bellen met elkaar. Maar dan bestaat de kans natuurlijk dat die persoon niet kan opnemen. Maar een voordeel is wel dat je direct antwoord krijgt op je vraag. En als je een berichtje verzend moet je soms een tijdje wachten.

Via de computer.

Je kunt op verschillende manieren communiceren via de computer.
Je kunt een email verzenden en het voordeel van een email is dat je geen limiet hebt op karakters. Dus dan kan je blijven vertellen.
Dus dan moet je er niet op letten of je nog genoeg kunt vertellen.

Oude manier.

Dan heb je nog altijd de oude manier, de geschreven brief. Tegenwoordig wordt dit niet zoveel meer gedaan, omdat ze dit te ouderwets vinden. Ze verkiezen nog altijd via gsm of via computer. Dit gaat sneller dan gewoon een brief schrijven en verzenden. En via computer of gsm gaat dit vele sneller, dit komt direct aan? En een brief via port duurt toch wel 2 of 3 dagen.