InfoCash

Artikel

Het sollicitatiegesprek

Auteur: rpoelke | geschreven op 11-08-2010

Je hebt een succesvolle sollicitatiebrief geschreven en ook het curriculum vitae was correct en heeft de werkgever er toe aan gezet om je uit te nodigen voor een gesprek. Dit gesprek is het cruciale moment om de werkgever er toe aan te zetten je al of niet aan te werven. Hoe men zich kan voorbereiden op dit gesprek en hoe je een goede indruk kan maken kan je verder lezen in deze tekst.


Het voorkomen

Een eerste indruk geeft de sollicitant een duwtje in de rug of kan de interesse van de werknemer weg nemen. Daarom is ook je voorkomen belangrijk. Zorg ervoor dat je goed en verzorgd gekleed naar het gesprek gaat. Tracht je te kleden volgens de job waarvoor je gaat solliciteren. In jeans gaan solliciteren voor een leidinggevende functie zal je kansen sterk naar beneden halen. Twijfel je dan zal je als man best een kostuum en das dragen en een vrouw in een deftig kleedje dat niet te veel verbeelding toe laat. Probeer ervoor te zorgen dat je ontspannen en zelfzeker overkomt. Is dit moeilijk dan kan je proberen je voor te stellen dat je tegen een goede vriend bezig bent. De handdruk bij het eerste contact moet stevig, kort en relax zijn. Zweethanden verraden je onzekerheid. Soms helpt het om even voordien je handen met koud water te wassen. Je kan pas gaan zitten wanneer men je aangeeft dat je mag zitten en je een plaats getoond werd.

Je houding

Je houding verraad veel over je karakter en je optimisme. Probeer levendig en enthousiast over te komen. Ga rechtop zitten en hang niet zoals een zak aardappelen in je stoel. Probeer oogcontact te houden wanneer je met je gesprekspartner praat. Doe dit relax en vermijd om te staren. Ga niet zitten wiebelen, begin niet te frutselen of klik niet voortdurend met je pen. Stel je flexibel op en houdt je niet strak aan je eigen standpunt. In een bedrijf is flexibiliteit een pluspunt.

Voorbereiden op het gesprek

Probeer eerst te weten te komen wat de vacante functie in het bedrijf inhoud. Dit kan je gemakkelijk opzoeken. Probeer te achterhalen wat de doelstellingen zijn van het bedrijf en waar ze belang aan hechten. Zorg dat je geslapen hebt en er goed wakker uitziet. Ga op tijd naar het bedrijf voor je sollicitatiegesprek en neem je tijd. Zorg dat je niet meer dan twee sollicitatie gesprekken op een dag hebt en dat er voldoende tijd tussen zit. Probeer zelf aan het woord te blijven door het stellen van intelligente vragen. Wanneer de interviewer teveel aan het woord is, is dit een slecht teken. Probeer zelf het gesprek een wending te geven zodat jij weer het woord krijgt. Elementen die je vermeld in je sollicitatiebrief en curriculum vitae kunnen aanleiding geven tot vragen. Probeer hier zo eerlijk mogelijk op te antwoorden.

Het stellen van vragen

Vragen stellen toont je interesse in het bedrijf. De vragen moeten gericht zijn en duidelijk verstaanbaar. Vragen die je moet vermijden zijn deze in verband met je proeftijd, vragen over de financiële kant van de job en vragen over de grootte van het bedrijf en wat er geproduceerd wordt.

Het gesprek

Tracht tijdens het gesprek goed te luisteren, gericht te antwoorden en goed na te denken over wat je zegt. Zorg dat de sfeer relaxt blijft en dat er zo min mogelijk spanning te voelen is. Beperk stiltes, maar laat je gesprekspartner uit spreken. Bluffen of slijmen kan helpen om een goede indruk te maken, maar kan ook nadelig worden. Tracht niet te overdrijven waardoor je ongeloofwaardig overkomt.

Opgelet!

Blijf vriendelijk en beleefd en tracht het gesprek niet zelf te leiden, want dat wekt irritatie op bij de ondervrager. Je mag je visie geven, maar ga je interviewer niet tegen spreken. Zeg nooit dat hij of zij ongelijk heeft. Laat je niet opjagen en wordt zeker niet agressief.