InfoCash

Artikel

Dating sites

Auteur: rpoelke | geschreven op 23-10-2010

Online dating sites laten alleenstaanden toe contact te leggen met gelijkgestelden die op zoek zijn naar iemand om mee te praten, een vriendschap, een relatie of een partner om samen dingen te doen. Wil je meer weten over hoe deze sites werken, de voordelen en de nadelen, dan moet je zeker verder lezen.


Wie krijgt toegang tot een dating site?

In principe kan iedereen zich inschrijven op een dating site. Er zijn gratis dating sites en betalende dating sites. Om misbruik te vermijden vragen sommige dating sites een inschrijving en maandelijkse bijdrage. De hoogte van dit bedrag kan stijgen naargelang het beoogde publiek. Er zijn dating sites voor gewone mensen, maar ook voor mensen uit een hogere financiële klasse.

Voordelen van dating sites

Het voordeel van gebruik te maken van een dating site is, dat je ook in andere regio’s een geschikte partner kan zoeken, dan deze waar je woont. Je kan eerst online gesprekken voeren om te zien of het klikt alvorens iemand uit te nodigen voor een afspraak. Op deze manier leer je elkaar beter kennen en weet je vooraf welk soort relatie men zoekt. Dit kan een vriendschapsrelatie zijn, een lat relatie of een blijvende relatie.

Nadelen van dating sites

Niet iedereen die zich heeft aangemeld op een dating site is eerlijk. Sommigen geven hun echte identiteit door, anderen geven zich uit voor iemand anders. Ook foto’s die erop gezet worden zijn niet altijd van de persoon die op de site aangemeld is. Wanneer iemand eerlijke bedoelingen heeft, dan zal je dit zeer vlug te weten komen. Anderen met oneerlijke bedoelingen zoals zich niet kenbaar maken omdat deze gehuwd is, de bedoeling heeft een minnares of minnaar te zoeken of op zoek is naar andere soorten van seksueel contact zullen dit met mondjesmaat lossen om je niet af te schrikken.

Betalend of niet

De keuze tussen een betalende of gratis dating site is een individuele keuze. Soms kan een betalende of dure site minder aantrekkelijk zijn voor mensen die iets anders zoeken dan een relatie. Toch is dit geen garantie om een echte relatie te vinden. Om een echte relatie aan te gaan moet het klikken tussen twee personen. Ook wanneer het online heel gemakkelijk is om iets voor elkaar te voelen, kan de realiteit soms anders zijn.