Advertenties

Religie (Mens en Samenleving)

De Synagoge

Als je een Synagoge binnenwilt komen moet je eerst goed zoeken naar een Synagoge, want de Synagogen staan meestal heel goed verstopt om dat ze bang zijn voor vandalisme. En je moet een Keppeltje op zodat god weet dat je respect voor hem hebt. In de Synagoge vindt je altijd een Teva, dat is het Hebr...
Auteur: haspeltje | geschreven op 18-10-2012

Christenvervolging : Een jammerlijke zaak

De christenvervolging is iets wat volop gepredikt wordt. Vooral door moslims en sommige zwarten. Dit is een jammerlijke zaak. Maar die mensen hebben spijtig genoeg een reden. Of die reden grondig genoeg is, daarover wil ik mij niet uitspreken.
Auteur: djenne | geschreven op 13-03-2011

Kerstmis, het ontstaan

Elk jaar wordt er een feest gevierd waarbij in de kamer een met lichtjes versierde kerstboom staat, een heerlijk diner wordt opgediend en waarin mensen soms cadeautjes krijgen: Kerstmis. Maar hoe is dit feest eigenlijk ontstaan, en waar komt het vandaan?
Auteur: JoostB | geschreven op 29-10-2010

Sinterklaas, het ontstaan.

Sinterklaas, geboren rond 280 na Christus in Turkije wordt eeuwen later nog aanbeden door vele kinderen. Zijn vader heette mogelijk Epiphanius of Theophanus en zijn moeder heette Nonna of Giovanni. Nicolaas leefde vroeger al met zijn geloof zeer standvastig. Maar wie was hij en wat deed hij?
Auteur: antrax | geschreven op 25-10-2010

Antisemitisme

Bij het begrip joden denken nog veel mensen aan de geschiedenis terug. Men denkt dan vooral terug aan de tijd dat de joden zo gehaat werden in de Tweede Wereldoorlog. In dit verslag wordt het antisemitisme van vroeger en nu uitgelegd.

Auteur: laurens313 | geschreven op 20-10-2010

Joodse feesten

Het Jodendom heeft de meeste jaarlijkse feesten van de vijf wereldgodsdiensten. In dit verslag worden de drie ‘soorten’ joodse feesten naar voren gebracht.

Er zijn drie ‘soorten’ joodse feesten, namelijk:
• De ‘pelgrimsfeesten’
• De ‘bijzondere dagen’
...
Auteur: laurens313 | geschreven op 20-10-2010

Synagoge & Sabbat

Een synagoge en de sabbat zijn zeer belangrijk voor het joodse volk. Dit artikel gaat hier uitgebreid op in.
Auteur: laurens313 | geschreven op 20-10-2010

Oprichting van de staat Israël

Op het journaal wordt vaak gesproken over de oorlog tussen de Israëlieten en de Palestijnen. Ze leveren strijd om hun land, en het land Israël bestaat dan ook nog helemaal niet lang. Hoe is deze strijd begonnen, en wanneer en waarom is de staat Israël eigenlijk ontstaan? Dit en meer in dit artike...
Auteur: JoostB | geschreven op 16-10-2010

Thora, Talmoed en chassidische verhalen

Het Jodendom heeft veel belangrijke en heilige boeken, waaronder de Thora, de Talmoed en chassidische verhalen. Maar wat staat er nou allemaal in deze boeken wat de Joden zo aanspreekt, en hoe zit dat met die leesregeltjes voor de boeken? In deze tekst wordt dit allemaal uitgelegd, en weet u hoe het...
Auteur: JoostB | geschreven op 16-10-2010

Een geloof waarover gepraat wordt Rom 1:8

Geloven of niet geloven, dat is de vraag. Zou het werkelijk wat uitmaken? Zou het zo kunnen opvallen dat iedereen het er over heeft? "Ik geloof." - "Dat weet ik, want daarover wordt gepraat." Waar gaat deze merkwaardige conversatie nu over?

Auteur: HectorServadac | geschreven op 08-09-2010

Pagina    1    2    3