InfoCash

Artikel

James Blake(2011)

Auteur: jeroentje7775 | geschreven op 11-03-2011

Het nieuwste album van de uit London afkomstige James Blake is een genot voor je zintuigen. De nieuwkomer op de Europeese markt, heeft zijn sporen allang verdiend in het Britse circuit.


James Blake verrassend lekker

 

De jonge James Blake(1989) is een virtuoos als het gaat om het gebruik maken van drumcomputers, samplers en sequencers. Het heeft een vreemde, maar warme sound die niet verveelt en niet te technisch aanhoort.

Je wordt meegenomen in het jonge muzikale brein van deze simpel lijkende muziek, maar je bespeurt toch genialiteit in de geluiden. James Blake verrast op uitzonderlijke wijze.

11 lekkere songs laten je zintuigen genieten op het hoogste niveau. Het begin luistert een beetje vreemd aan. Het lijkt net of je een illegale cd zit te beluisteren. Maar later kun je niet meer zonder zijn speciale sound. Neem de tijd voor deze prachtige cd. Voor mij was het geen liefde op het eerste gezicht. Het is even wennen, maar dan...

De Britse James Blake geeft met zijn debuutalbum een echt cadeautje weg. Dit is zijn eerste volledige cd. Hij heeft meerdere EP's gemaakt en uitgebracht de afgelopen 2 jaren. Vooral zijn Klavierwerke(sept 2010) zijn het meeste opgevallen.

Het opvallende aan deze artiest dat zijn muziek vooral te beluisteren is via het vinyl, een uiterst geschikte drager voor zijn muziek. Wat moet je nu doen? Koop niet de cd, koop de muziek niet via i-tunes, niet illegaal downloaden! Weg met de moderne tijd. Deze nieuwe muziek moet je beluisteren op de ouderwetse platenspeler. Daar hoort hij thuis en daar komt hij beste tot zijn recht. Lekker onderuit gezakt in een luie stoel, licht op de sfeerstand, en een drankje binnen handbereik, misschien zelfs een sigaartje om de rokerige sfeer in de ruimte te creëren.

En Geniet, Beleef en Ervaar James Blake