InfoCash

Artikel

Lady Gaga; antichrist of beschermengel?

Auteur: Dirkje | geschreven op 04-01-2012

Te zwaar, stil en teruggetrokken. Niet echt een omschrijving, die van toepassing lijkt op de succesvolle, opvallende zangeres. Toch had ze vroeger overgewicht en was ze het mikpunt van pesterijen, waardoor haar zelfvertrouwen een behoorlijke deuk opliep.


Verliezer

Hoewel ze als zangeres zeer succesvol is, voelt ze zich niet altijd een winnaar. Apart is ze altijd al geweest. Zo begon ze al op haar vierde jaar met pianospelen. En niet zonder succes, want haar eerste grote optreden gaf ze op haar dertiende. Maar zoals dat wel vaker gaat bij kinderen die afwijken van de rest, was ook zij het slachtoffer van pesterijen. En zelfs nu ze een superster is, kan ze het gevoel een verliezer te zijn nog niet altijd van zich afschudden.

Born this way foundation

Om haar strijd tegen pesten kracht bij te zetten, heeft ze samen met haar moeder de Born This Way Foundation opgericht. In 2012 zal deze stichting officiel gelanceerd worden. Ze vindt dat iedereen geaccepteerd moet worden zoals hij is en hoopt dat deze stichting hiertoe bij kan dragen. Toen in september 2011 een 14-jarige fan zelfmoord pleegde vanwege pesterijen, trok ze zich dit erg aan. Ze lijkt een beschermengel van de 'losers' te worden. Zo maakt ze zich hard voor een wet die pesterijen moet verbieden. In december 2011 praatte ze met leden van de amerikaanse regering over dit onderwerp.

Anti christ

Ondanks al deze betrokkenheid, wordt ze niet door iedereen gezien als beschermengel. Er zijn mensen die haar als de antichrist zien en zich zeer druk maken over haar uitspraken en songteksten. Dit lijkt geen indruk te maken op de christelijke jeugd, want bij hen is ze juist zeer populair. De muziek en de clips worden veelvuldig onder elkaar uitgewisseld. Lady Ga Ga gaat ondertussen gewoon haar eigen gang met te doen waar ze voor geboren lijkt.