InfoCash

Artikel

Justin Bieber zijn beliebers gaan tot het uiterste

Auteur: Dirkje | geschreven op 04-01-2012

Hij lijkt een wonderkind en was al muzikaal op zeer jonge leeftijd. Hoewel zijn nummers in Nederland niet zo heel erg bekend zijn, is hij het zelf des te meer. Wat is het toch met deze jongen, dat hij een heel leger ´beliebers´ aan zich weet te binden.


Internet

Met zijn Bieber kapsel is Justin Bieber een waar fenomeen. Dit heeft hij vooral te danken aan internet. Op internet worden zijn filmpjes miljoenen keren bekeken. Het filmpje van de singel Baby is de best bekeken video ooit. Daarbij geldt hij als een van de meest invloedrijke beroemdheden op Twitter met meer dan 8 miljoen volgers.

Beliebers

Zijn fans zijn bereid om ver te gaan. Zo liet een vrouwelijke fan het eerste couplet van ´baby´ tatoeeren op haar dij. Volgers van Justin worden ookwel beliebers genoemd. Toen een vrouw claimde een kind van hem te hebben, kwamen ze voor hem op. Ze bedreigde haar met de dood via Twitter. En toen kaartjes voor zijn concert waren uitverkocht, wierpen ze zich op de grond. Er zijn zelfs fans bereid om hun maagdelijkheid op te geven in ruil voor kaartjes.

Haters

Maar zoals iedereen die in de schijnwerpers staat, heeft ook Justin Bieber zijn tegenstanders. Er is een heuse ´hate Bieber´ club op facebook. Ook zijn er op internet Bieber grappen te vinden. Minder onschuldig leken de doodsbedreigingen via facebook in 2011. In tegenstelling tot zijn beliebers, leek hij er zelf nogal lakoniek onder.

Gevangenis

Even leek het erop, dat hem een gevangenisstraf boven het hoofd hing door een Amerikaans wetsvoorstel. Hierdoor zou het strafbaar worden om op internet liedjes van anderen te zingen en hieraan geld te verdienen. Betekent dit, dat een succesverhaal als dat van Justin in het vervolg niet meer mogelijk zal zijn? Vooralsnog lijkt er aan het succes van deze tienerster nog geen einde te zijn gekomen.