InfoCash

Artikel

Pretty Little Liars

Auteur: Sara23 | geschreven op 13-01-2012

Pretty Little Liars is een Amerikaanse televisieserie die sinds juni 2010 wordt uitgezonden door ABC family. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Sara Shepard, echter de serie verloopt anders dan de boeken. De serie volgt de levens van vier middelbare scholieren, Aria, Emily, Spencer en Hanna. Deze vier meiden zijn hun hele leven bevriend geweest met elkaar én met hun verdwenen vriendin Alison. Na haar verdwijning zijn alle vier de meiden hun eigen weg gegaan en is er van hun vriendschap geen spoor meer te bekennen.


Modern, modebewust en mysterieus

 

Aria is vlak na de verdwijning van Alison met haar familie voor een jaar vertrokken naar een ander land. Zij constateert bij haar terug komst dat haar drie vriendinnen dat gehele jaar weinig contact met elkaar hebben gehad en zelf heeft zij ook moeite met het contact op te pakken. Totdat zij alle vier smsjes krijgen van een onbekende afzender die de smsjes ondertekend met – A. Meteen ontstaat er een vermoeden dat Alison nog leeft en heb nu in de gaten houdt en dreigt met het bekend maken van al hun geheimen. Totdat het lichaam van Alison wordt gevonden en het mysterie compleet is. Dit drijft de vier meiden weer bij elkaar en samen proberen zij erachter te komen wie – A. is met alle gevolgen van dien.

De serie is een keer omschreven als de Desperate Housewives voor tieners. De serie steekt erg goed in elkaar, de spanning zit er elke aflevering weer in. Alle vier de levens van de meiden worden gezamenlijk maar ook apart uitgebreid gevolgd. Zo zitten er meerdere elementen in de serie die tieners en jong volwassenen aanspreken. Van jongensdrama tot vriendschappen en van problemen met ouders tot schoonouders.  De boeken zijn op het moment al verkrijgbaar in Nederland, de serie wordt echter nog niet uitgezonden. Met een gerust hart kunnen zowel de boeken gelezen als de serie bekeken worden, aangezien het verloop van beide verhalen anders is. - A. is in de twee verhalen iemand anders. 

Een leuk detail van deze serie is, is dat zij pas een People's Choice Award gewonnen hebben voor Favorite Cable TV Drama. Daarbij is de serie erg actief op Facebook, zij posten veel informatie over de cast maar houden ook wedstrijden zoals 'Spot - A.' waarin facebookgebruiks overal waar zij de letter "A" zien staan moeten fotograferen en opsturen. Het is een moderne, modebewuste en mysterieuze serie, leuk voor iedereen.


InfoCash

Artikel

RELEVANTE ARTIKELEN