InfoCash

Artikel

Southside Johnny and the Asbury Jukes

Auteur: MusicGirl1 | geschreven op 02-05-2012

Wie aan New Jersey denkt, denkt al snel aan Bruce Springsteen en Bon Jovi, er komen echter nog veel meer muzikale talenten vandaan. Waaronder Southside Johnny and the Asbury Jukes. Misschien in ons landje geen hele grote naam, maar wel de moeite waard om eens live te aanschouwen.


Muzikale stijl:

Southside Johnny and the Asbury Jukes is een echte New Jersey bar band. Hun muziek laat zich omschrijven als recht toe recht aan rock met invloeden van blues and soul. Het soul-sausje wordt met name door de blazerssectie over de muziek heen gegoten. Het rauwe stemgeluid en de bluesharp  van zanger  Southside Johnny Lion zorgen voor het blues-sausje.

Feest!:

 De optredens van deze rockende en tegelijkertijd ook swingende band, zijn altijd een waar feest. De lekkere muziek, de humor van Southside Johnny zelf zijn een waar genoegen om mee te maken. Niet alleen dat, maar de band is zo goed op elkaar ingespeeld, dat iedereen maar een half woord nodig heeft, hierdoor hebben de optredens altijd een spontaan karakter.

 Bijna elk jaar, komen ze wel een keer naar Europa en in Nederland treden ze meestal in Paradiso op. Ook heb ik ze een keer in Het Paard van Troje in Den Haag zien optreden. Meestal zijn de Europese optredens in het najaar, dus houd in oktober/november de agenda van Paradiso in de gaten.

New Jersey's best kept secret:

De laatste jaren speelt de band in een regelmatig wisselende bezetting. Echter, de blazers zijn en blijven de vaste factor. Ik kan me de tijd nog net herinneren dat hun (in New jersey dan) legendarische gitarist, Bobby Bandiera erbij was. Bobby speelde nooit met grote namen, maar iedereen in New Jersey wist hoe getalenteerd hij was. Geweldige gitarist met ook nog eens een ontzettend goeie zangstem. Vandaar New Jersey's best kept secret.

Tegenwoordig is Bobby helaas toch ingepikt door een grote naam. Momenteel speelt hij naast Richie Sambora bij Bon Jovi.

Bekendere nummers:

Toch nog tot slot een paar bekendere nummers:: Having a party, I don't wanna go home, Talk to me, Better days, Passion Street, The Fever.

Deze titels zijn maar een paar nummers uit hun grote repetoire. Ik zou zeggen, als je meer wil weten en horen van deze echt hele goeie band, ga gerust eens zoeken op het internet. Ze hebben een uitgebreide eigen website en natuurlijk zijn er op de bekende video websites ook voldoende oude en recente video's te vinden.

Tot schrijfs, Maaike