InfoCash

Artikel

Moderne muziek vs. 'Goede' muziek

Auteur: ArnaudM | geschreven op 29-12-2012

Vaak hoort men dat muziek niet meer is wat het geweest is. Muziek evolueert, of verslechtert het? Een objectieve kijk op de evolutie van de muziekwereld. We beginnen met even een kleine kijk te nemen over hedendaagse muziek en daarna vergelijken we met oud


De jaren '70 en '80

Muziek is een vorm van entertainment en voor vele artiesten is het ook een manier om hun gevoelens te uiten. Voor anderen is het dan weer een manier om veel geld te verdienen of bekend te worden.Hoe dan ook, wat de intenties van de artiest ook waren, je kan het mooi vinden.

 In de jaren '70 en '80 heb je vele voorbeelden van muziek die de intentie had een persoon beroemd te maken en muziek dat echt uit gevoelens voortkomt. Bands zoals Fleetwood Mac en Queen vertellen in de teksten van hun liederen over liefde en over het leven. Soms zitten er achterliggende betekenissen in de teksten en dat maakt het dan ook dubbelaangenaam om naar te luisteren. Zo kan je genieten van het instrumentele gedeelte terwijl je probeert te achterhalen wat de betekenis is achter de complexe texten. 

De reden waarom men tegenwoordig toch twijfelt aan de kwaliteit van de muziek is omdat men meer en meer op een bijna schaamteloze en perverse wijze over seks zingt. Vroeger deed men dit ook , maar op een haast beschaafder en beleefder niveau. 

De grote vraag is dan of dat de muziek zich niet aanpast aan de maatschappij, of dat de muziek de maatschappij beïnvloedt.Neem nu als voorbeeld hiphop- rap liedjes van Lil Wayne en zijn companen. De grote meerderheid van deze liederen gaan over uitgaan, fuiven, vrouwen en de bijhorende pleziertjes.

Misschien moeten we de schuld toch niet op de muziekindustrie steken.  Prince zong in de jaren '80 en '90 ook niet altijd even onschuldige teksten, evenals Madonna.

Uit wat u net gelezen heeft kan men misschien een conclusie trekken, het is niet de muziekindustrie die verslechtert, maar de maatschappij die moderner en toleranter wordt. Of dit goed is voor de jeugd blijft een twijfel. Maar zolang de teksten onverstaanbaar worden gerapt in hiphop liedjes kan het ook geen kwaad.


InfoCash

Artikel

RELEVANTE ARTIKELEN