InfoCash

Artikel

George Kooymans en Frank Carillio: On Location

Auteur: MusicGirl1 | geschreven op 12-02-2013

Iedereen kent George Kooymans als zanger en vooral gitarist en songwriter van Golden Earring. Naast Golden Earring, zijn er nog veel meer zaken waar George zich mee bezig houdt. Hij schrijft voor andere artiesten, heeft zijn eigen studio en maakt zich hard voor nieuw talent.In 2010 brachten George en zijn muzikale vriend uit Amerika, Frank Carillio, hun eerste gezamelijke album uit. Dat is dus On locaton.


Tracklist:

Allereerst natuurlijk de tracks!

1. On Location
2. Blind Love
3. Temptation
4. Armageddon
5. Chelsea Hotel
6. Across The River
7. Love Is The Only Magic
8. A Sound I Never Heard
9. Maybe Roses Never Die
10. Hudson Valley Ghost
11. Enrico Martin

 

Frank Carillio:

Frank is een zanger, singer-songwriter en gitarist, die ook al heel lang meegaat in de muziekwereld. Zo heeft hij in de loop van de jaren gewerkt met grote namens als bijvb. Peter Frampton en Tom Petty. Frank is eind jaren 70 met vele bekende bands op tour geweest. Hij mag dan zelf niet enorm in de schijnwerpers staan, maar hij heeft echt zijn stempel weten te drukken op vele muzikale hoogstandjes. Een echte musicians musician, zoals ze dan zeggen. Check ook The Bandoleros, zijn eigen band.

Via George Kooymans, is Frank in aanraking gekomen met Anouk en hij heeft voor haar sucesvolle debuutalbum ook een aantal nummers geschreven. Natuurlijk heeft Frank recentelijk zijn bijdrage geleverd aan Tits 'n ass, het nieuwste album van Golden Earring.

Het album:

Deze twee gitaristen (want dat zijn ze toch, in hart en ziel) hebben echt een mooi en sfeervol album afgeleverd. George en Frank blijken een prima muzikale combinatie, hun zangstemmen vormen een heel fijn contrast. Dit album is gewoon een goede combinatie van de pop/rock stijl van George en de roots-rock stijl van Frank.   

Een muzikaal goed in elkaar zittend album, met sterke teksten. Dit album heeft ook iets intiems/kleinschaligs, wat mij wel bevalt. Kortom, een album gemaakt door twee mannen, die na al die jaren nog steeds gek zijn van muziek. Geen idee, of die kans erin zit of niet, maar ik hoop dat de heren nog eens gaan samenwerken, om een album uit te brengen.

Personal Favorites:

Tja, mijn persoonlijke favorieten van dit album?

1: Blind love (mooie balad, ERG mooi gezongen door George)

2: Love is the only magic (fijn nummer, pakkende tekst)

3: Armageddon (Lekker pittig nummer, ha ha en George die ook eens zijn duistere kant laat horen)