InfoCash

Artikel

Intouchables een geweldige film

Auteur: Patricki | geschreven op 19-02-2013

De film Intouchables is een echte kaskraker geworden. De Franse film uit 2011, is ook een groot succes in de Nederlandse bioscopen. Wat maakt deze film zo goed en waarom zou je hem echt moeten zien?


Intouchables de film

De film is in één woord geweldig! De film neemt je mee in een waargebeurd verhaal van Philippe in een rolstoel en zijn hulp Driss. 

Soms is het verhaal best aangrijpend, maar de afwisseling van vele grappen die soms elkaar snel opvolgen, zorgen voor een goed vermaak. Driss laat zien dat je met fun ook serieus kan zijn. Dit is het aangrijpende en goede karakter van de film. Phillipe mag dan wel rijk zijn, maar hij is van zijn tenen tot zijn nek verlamd. 

Er wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen arm en rijk. Driss wil namelijk een uitkering aanvragen en hij komt toevallig in de selectieprocedure van Phillipe. In de film wordt bijvoorbeeld het verschil van muziekstijl tussen de twee duidelijk gemaakt. Dit maakt het ook leuk om naar te kijken. Driss is namelijk meer fan van swingende muziek, terwijl Philippe meer van klassieke muziek houdt. 

Zo komt er ook een fragment in de film voor dat gaat over kunst. Ook wordt hier weer onderscheid gemaakt tussen de echte kunst en nep kunst van Driss. Philippe heeft een goed karkakter, ondanks dat hij veel hulp nodig heeft - gunt hij ook Driss het geld dat hij nodig heeft voor zijn moeder. 

Zo komen er wel meer fragmenten in de film voor, waar je mogelijk misschien wel een traantje moet pikken. De film doceert ontzettend goed en maakt ook daarmee duidelijk dat het leven in een rolstoel vervelend kan zijn, maar dat je ook niet moet opgeven! Dit is één van de mooiste dingen van de film. 

De muziek en de goede filmtechniek zorgen uiteraard ook op zichzelf voor een goede beleving. De film kan hard aankomen, maar wanneer je de film in de bioscoop of op DVD kijkt, dan ga je nadenken. Nadenken over het feit dat je blij mag zijn dat je het lot niet treft van een rolstoel. En voor de rolstoelgebruikers is de boodschap dat ze wel wat waard zijn en dat ze ook talenten hebben en de ware liefde kunnen ontmoeten!

De film heeft een goede boodschap en dat maakt dit een enorme topper. Echt kijken dus!


InfoCash

Artikel