InfoCash

Artikel

The House Bunny (2008)

Auteur: FSC_DC | geschreven op 25-04-2010

De volgende film aan de beurt in onze 'Hot or Not' is de komedie "The House Bunny". Als u een liefhebber bent van films zoals "American Pie" of "Legally Blonde" dan is deze film misschien een aanrader...of misschien ook niet. Ontdek het verdict van onze filmcriticus hieronder.


Het verhaal

Anna Faris uit "Scary Movie" en "The Hot Chick" is terug als Shelley Darlingson in de nieuwe komedie "The House Bunny". Deze film is een scenario van dezelfde schrijvers van "Legally Blonde".
Playboy bunny Shelley leidt een luxeleventje in het Playboy Mansion als één van de vriendinnetjes van Hugh Hefner. Haar wereld stort in wanneer ze op haar 27e verjaardag bericht krijgt dat ze het huis moet verlaten omdat ze nu te oud is. Shelley verliest al haar privileges en gaat op zoek naar een nieuwe verblijfplaats...zonder veel succes. Uiteindelijk kan ze rekenen op de hulp van de meisjes van het Zeta Alfa Zeta studentenvereniging. Spijtig genoeg kan ook dit sprookje snel afgelopen zijn, want als de 7 zonderlinge en wereldvreemde meisjes er niet snel in slagen om nieuwe leden te vinden, hebben ze niet langer het recht gebruik te maken van het studentenhuis. De enthousiaste Shelley ziet meteen het probleem: de meisjes hebben dringend nood aan een makeover. Om die verandering te realiseren is er natuurlijk niemand beter geschikt dan Shelley zelf: sexy outfitjes, makeup en de kunst van het verleiden, het behoort allemaal tot haar 'lessenpakket'. Maar zullen ze erin slagen het huis te redden?

HOT or NOT?

Deze typische "feelgood chick flick" is een komedie met hilarische momenten al zijn die vaak te voorspellen. Ondanks het duidelijke clichégehalte waarvan vele romantische komedies zijn doordrenkt, is dit een leuke en relaxerende film voor een luchtige avond. Het is geen wonder dat dergelijke film geen kastje hoefde om talloze prijzen in weg te steken. Enkel Anna Faris sleepte een nominatie voor een MTV movie award voor de 'Beste Komische vertolking' (2008) in de wacht.
De verhaallijn is in een notendop voorspelbaar voor iedereen die regelmatig een komedie kijkt, maar valt best te smaken. Verder zijn de acteerprestaties niet overdonderend, maar eerder van een gemiddeld niveau.

Verhaal: 2,5*
Acteerprestaties: 3*
ALGEMEEN: NEUTRAL.