InfoCash

Artikel

Blonde Ambition (2007)

Auteur: FSC_DC | geschreven op 25-04-2010

Tijd om een volgende komedie onder de loep te nemen in onze 'Hot or Not': "Blonde Ambition". Menig filmfan huivert al bij het lezen van de naam van de vrouwelijke hoofdrolspeelster: Jessica Simpson. Velen zijn van mening dat ze het beter bij het zingen van country songs had gehouden en zien haar liever niet op het witte doek. Maar hebben deze kritiekspuiers gelijk of baseren ze hun oordeel op vooroordelen.


Het verhaal

De blonde countryzangeres kruipt voor de gelegenheid in de rol van Katie Gregorstitch, een naïef plattelandsmeisje dat al hardop droomt van haar nakende huwelijk. Alles in haar leven gaat volgens plan: verloofd met de populairste jongen van de school, een leuke job in het winkeltje van haar opa. Wanneer ze Billy (Drew Fuller) gaat bezoeken in New York waar hij zijn modellencarrière najaagt net voor ze gaan trouwen, krijgt Katie een koude douche. Ze wordt wakkergeschud uit haar droomwereldje en wordt gedwongen om met beide benen in de realiteit te staan wanneer ze Billy betrapt met een model tussen de lakens. Ze voelt zich zo erg vernederd dat ze haar opa Pap Paw niet meer onder ogen durft te komen. Intussen zoekt ze onderdak bij haar enige kennis in New York, haar excentrieke nichtje Haley (Rachel Leigh Cook - ons allen welbekend uit "She's All That"). Haley overtuigt haar eventjes te tijd voor zichzelf te nemen en te proeven van het stadsleven in het wereldse New York...en Katie trekt zich verbazend goed uit de slag.

Hot or Not?

De bespreking van de prijzenkast is in dit geval totaal niet aan de orde: de kritiek merkte de film niet eens op, dus kwam hij niet eens in aanmerking voor de anti-Oscars of de Razzie Awards. Dus er hangt reeds een grote NOT-wolk boven de beoordeling van deze film.
Het verhaal is erg clichématig en niet op een goede manier. Qua luchtigheid is dit een leuke film, maar als komedie scoort deze prent van Bridge Entertainment toch erg ondermaats. De acteerprestaties vallen over dezelfde kam te scheren: teleurstellend. Jessica Simpson doet het goed genoeg voor een doorsnee schooltheater, maar van het witte doek was ze beter weggebleven. Al was deze cast wellicht licht beïnvloed door regisseur Joe Simpson en vond haar agent het een fantastische marketingstap om haar naam te promoten, maar haar filmcarrière had er allesbehalve baat bij.

Verhaal: 2*
Acteerprestaties: 1,5*
ALGEMEEN: NOT - Ten sterkste aangeraden deze film te vermijden als u andere opties in de DVD-kast hebt staan.