InfoCash

Artikel

Ghosts of Girlfriends Past (2009)

Auteur: FSC_DC | geschreven op 26-04-2010

Ons volgend slachtoffer voor onze keuring is niet minder dan "Ghosts of Girlfriends Past". De prent wordt opgeleukt door een sterrencast, maar zal deze cast deze film een welgemeende 'HOT' opleveren of niet? Wilt u meer te weten komen over deze romantische komedie, dan vindt u hieronder het verslag.


Hot or Not?

Een kijkje in de prijzenkast is overbodig, want die is voorlopig leeg en zal dit wellicht ook blijven. Maar betekent dit dat deze romcom een van de slechtere exemplaren in zijn soort is?
De verhaallijn is weinig origineel, maar de film werkt toch stevig op de lachspieren. Ludieke momenten en flaters bij de vleet, het is een leuke coctail voor een gezellige, ontspannen avond voor de buis. Matthew McConaughey is terug in een romcom-hoofdrol en doet dit -zowel altijd- goed, maar acteert niet op wereldschokkend niveau. Vervolgens zien we ook Jennifer Garner niet op haar best, maar ook zij acteert op een acceptabel niveau. Hetzelfde is waar voor Michael Douglas, die het tegenwoordig moet stellen met romcom-bijrollen en zijn naam zijn beste bijdrage aan de prent is op marketinggebied.
Het verdict is geveld.

Verhaallijn: 2,5*
Acteerprestaties: 2,5*
ALGEMEEN: NEUTRAL - Een gezellige avond voor de buis, maar de kans is groot dat men de film niet in de eerste 3 jaar hoeft terug op te leggen.

Het verhaal

De ster van "How to loose a guy in 10 days" en "Fool's Gold", Matthew McCounaughey, is terug als Connor Mead. Connor is een rasechte machoman en zijn favoriete sport is...vrouwen dumpen! Bovendien is hij niet verlegen om te multitasken wanneer het daarop aankomt. Wanneer hij eraan herinnerd wordt dat hij op het huwelijk van zijn broer wordt verwacht, heeft hij maar één doel: ginder een meisje scoren dat hij nog niet eerder heeft gehad. Bij aankomst op de prachtlocatie, het landhuis van playboy-oom Wayne (Michael Douglas), duikt de geest van deze laatste op om Connor eraan te herinneren wie hem zijn trucjes om dames te koffer in te praten heeft geleerd... Wayne heeft echter een belangrijker doel voor ogen: Connor doen geloven in ware liefde. De vrouwelijke hoofdrol wordt vertolkt door Jennifer Garner, bekend van "Elektra", "Juno" en "Catch me if you can".