InfoCash

Artikel

The Shawshank Redemption

Auteur: Joszhy | geschreven op 01-09-2010

De film gaat over Andy Dufresne (Tim Robbins). Hij betrapt zijn vrouw met een ander en wordt beschuldigd voor moord op zijn vrouw en haar minnaar. Hij krijgt tweemaal levenslang in de gevangenis Shawshank. Hij wordt vrienden met een zwarte gevangene, Red (Morgan Freeman). Het enige dat hem op de been houdt is "hoop", want hij heeft een droom. En hij wil niets liever dan dat hij samen met Red deze droom kan laten uitkomen.


Recensie

De film begint rustig, je wordt voorgesteld aan de hoofdpersoon, Andy, je kan je meteen met hem inleven. De eerste vraag waar je geen antwoord op krijgt is: heeft hij zijn vrouw en haar minnaar nou wel of niet vermoord? Je kan je dat niet voorstellen bij zo'n man. Het lijkt op het eerste gezicht een zielig mannetje, maar in de gevangenis blijkt hij juist heel erg stevig in zijn schoenen te staan.
Andy heef het in het begin erg zwaar, hij wordt mishandeld door zijn mede gevangenen. Je voelt je machteloos dat je Andy niet kan helpen in dat soort situaties.
Langzaam begint Andy ook vrienden te maken en hij ontmoet Red en samen worden ze hele goede vrienden.
Je ziet Andy heel erg veranderen in de film, dit is erg knap gedaan om dat in een film te kunnen laten zien, het zielige mannetje krijgt steeds meer voor elkaar bij de gevangenis directeur en laat zich absoluut niet klein krijgen.

De acteurs spelen dit echt geweldig, je kan je zonder moeite inleven in alles wat ze zeggen en doen. Andy zorgt ervoor dat zijn vrienden toch weer wat hoop krijgen, een mooie boodschap waar je echt door aan het denken wordt gezet, want kan je nog wel hoop hebben als je weet dat je nooit meer buiten de muren zal komen?
Elke conversatie is geweldig om te horen, je kan het heel goed met jezelf vergelijken en raakt zelfs emotioneel, het verhaal zit geweldig in elkaar met een geweldige climax.
Deze film staat op vele internetsites op nummer een van de top honderd beste films ooit en dat zal hij zeker ook nog een tijd blijven!