InfoCash

Artikel

Inception

Auteur: Joszhy | geschreven op 01-09-2010

Dom Cobb is een dief, maar niet zomaar een dief, een dief gespecialiseerd in het stelen van waardevolle geheimen van iemand tijdens de droomstaat. Er zijn maar weinig die dit doen en kunnen en is daarom erg gewild bij de wereld van de bedrijfsspionage. Dan krijgt Dom wel een hele moeilijke en gevaarlijke taak, maar als hij die voltooid kan hij terugkrijgen wat hij het meest lief heeft.


Recensie

Een film waar je je aandacht goed bij moet houden zeggen ze en dat is zeker waar, je begint midden in het verhaal en ze schotelen je veel informatie voor. Langzaam beginnen ze te laten zien waar de hele film om draait en leggen ze uit hoe het werkt, inbreken in iemands droom en daar een "plan" in te zien stoppen, vrij origineel en helemaal op deze manier. Iets in iemand hoofd zien te krijgen via een droom, het klinkt raar en ingewikkeld, en dat is het ook!
De actie scènes zijn verschrikkelijk mooi om te zien, de kleinste stukjes vliegen in het rond, slowmotion, noem het maar op. De special effects zijn eigenlijk niet meer te evenaren, gewoon geweldig!
De film is voor iedereen wel te begrijpen als je goed oplet, in het begin is het even inkomen, maar daarna is het goed te volgen en kan je je goed verplaatsen in de personages en het verhaal.
Het acteerwerk van DiCaprio is echt voortreffelijk, hij speelt in veel goede films, maar ook aan deze film weet hij er weer zijn eigen draai aan te geven en zet hij een uitstekende prestatie neer.
Ook de andere acteurs doen het heel erg goed, je kan je goed in ze verplaatsen en je kan duidelijk zien dat het echt geen groentjes zijn, het is zelfs moeilijk om te beseffen dat ze acteren, het is gewoon een geweldige Cast.
Ook het eind is erg mooi en zal zeker niet tegenvallen, je houdt je adem in en zal zeker nog lang nadenken over deze film en hem ook niet snel vergeten.
Iedereen zou deze film gewoon een keer gezien moeten hebben. Geweldige acteurs, geweldig verhaal en ook nog is geweldige effecten. De film is volgens vele mensen een van de beste films ooit gemaakt, en dat is zeker niet te ontkennen, want wat is het toch een goede film!