InfoCash

Artikel

Kick-Ass

Auteur: Joszhy | geschreven op 09-09-2010


Kick Ass gaat over Dave Lizewski. Dave is niet echt een populaire jongen op de middelbare school, het is echt een nerd. Hij heeft weinig vrienden en houdt heel erg van stripboeken. Dan wil Dave ook een superheld worden, net als in zijn stripverhalen. Hij zorgt voor een pak en wapens, het enige probleem is dat hij geen superkrachten heeft en hij gaat heel hard trainen. Zijn eerste ontmoeting met criminelen gaat helemaal mis, maar uiteindelijk wordt hij toch heel erg bekend en komt in contact met "echte" superhelden met een gevaarlijke opdracht.


Recensie

In het begin lijkt het weer een "gewone" superhelden film te worden. Een jonge knul en zijn "becoming of age" en zijn wil om superheld te worden. Toch gaat dit heel anders dan je in de meeste films ziet, dit is erg origineel bedacht.
Alle superhelden komen er in terug, alleen dan anders dan dat je gewend bent. Dave probeert dan wel een superheld te worden, maar echt een superheld wordt hij niet. In pak en met superheld wapens gaat hij de straat op, maar dat gaat niet helemaal goed. Het is erg grappig om te zien hoe dat gaat, want het komt daardoor heel werkelijk over.
Het is ook heel erg leuk om te zien dat zelfs als je dan geen superkrachten hebt, toch heel erg bekend kan worden.
De cast is niet echt geweldig, maar dat is zeker niet storend, want verder zit iedereen gewoon goed in zijn rol en is het goed te begrijpen.
De actie scenes zijn erg indrukwekkend om te zien, er komen namelijk ook personages in voor die wel echt zo goed zijn als superhelden.
Soms wordt het ook wel onwerkelijk, want een klein meisje dat tientallen volwassenen aan kan? Dit maakt het nogal langdradig en misschien zelfs wel een beetje saai op het eind, maar de humor blijft toch wel geweldig. Dit is voor zijn soort echt een hele goede film en iedereen moet hier wel om lachen.