InfoCash

Artikel

Tai chi chuan djen style

Auteur: djenne | geschreven op 10-03-2011

Ik heb een nieuwe verdedigingsstijl ontwikkeld. Het gaat om een nieuwe vorm van Tai Chi Chuan. De Djen style. Genaamd naar mijn voornaam. Het Tai Chi staat bekend om zijn zachte, trage bewegingen. Ook mediteren is heel erg belangrijk. Het maakt niet uit over wat. Maar als je bezig bent met dit onderwerp is het wel handig om over soorten verdedigingskunsten te denken. Ik heb zo een paar dagen nagedacht.


Djenn style

Ik noem het een stijl van Tai Chi, vooral om de vormen die ik dagelijks herhaal. Die zijn gericht op Tai Chi. Wat is Chi? Chi is energie die binnenin je lichaam aanwezig is. Het zit onder je navel. En door meditatie en vooral door de vorm te doen kan je je Chi door je hele lichaam laten lopen. Met Chi krijg je spirituele kracht en inzicht. Vooral in Martiale Wetenschappen. Maar als je verdere interesses hebt, krijg je in alle wetenschappen inzicht. En in alle krijgskunst.

De Djenn Style is gebasseerd op atletische bewegingen. Zijn eigenlijk vereist voor mensen die de Yang Style en de Chen Style of de Sun Style al kunnen. Er wordt verwacht dat je beschikt over een heel erg soepel lichaam. Zo beschikt de Djenn Style over een hoge coördinatie van de benen. Dit wil zeggen, de benen op een hoogte van 180cm houden voor een 10 tal seconden. Het is samengesteld door mezelf en bevat invloeden uit het Koreaanse Taekwondo, het Siamese boksen, Chinees Wing Chun Kung Fu en Japans Aikido. De stijl zelf is gewoon een gevorderde vorm van de Tai Chi Chuan Chen Style.

De verdedigingstraining omvat het verdedigen tegen de lucht. En onder andere aanvallen inbeelden van wilde dieren zoals tijgers, apen, arends, slangen en krokodillen. Iemand die zich hierin verdiept houdt zich dat ook beter bezig met het bekijken van aanvallen van wilde dieren. Zodoende men zich aan elke gevechtsstijl kan aanpassen en er zijn voordeel kan uitslaan.