InfoCash

Artikel

Voetbal: verleden en toekomst

Auteur: bengielen | geschreven op 05-01-2012

Voetbal is uitgegroeid tot zo'n geliefde sport, dat het tegenwoordig één van de populairste sporten ter wereld is. Het wereldkampioenschap voetbal dat elke vier jaar wordt gehouden, is een van de grootste sportevenementen ter wereld. Bijna alle landen beschikken dan ook over een nationaal voetbalteam om op het WK voetbal de nationale eer te verdedigen.


Voetbal vroeger

De meeste mensen realiseren zich echter niet dat voetbal al veel langer bestaat dan de laatste honderdvijftig jaar. Een variant van het hedendaagse voetbal bestond namelijk al ​​in het China en Japan van het jaar 1500, terwijl ook de Azteken een spel speelden dat wel wat weg had van het hedendaagse voetbal. Historici zijn er bovendien achter gekomen dat ook in het oude Rome een voorloper van het moderne voetbal werd gespeeld. Al deze sporten zijn gebaseerd op hetzelfde simpele concept: op een veld tegen een bal trappen om een ​​punt te scoren.

In 1863 werden de hedendaagse spelregels van voetbal vastgesteld. Deze officiële spelregels van voetbal staan bekend als de "Laws of the Game" en bestaan ​​uit zeventien standaardregels. Na het vaststellen van deze regels won voetbal snel aan populariteit en groeide het uit tot een populaire, internationale sport. Vandaag de dag is voetbal één van de weinige sporten met een internationale competitie die wordt gevolgd door miljoenen fans. Dat is niet voor niets: voetbal is een geweldige sport die mensen uit alle sociale lagen van de bevolking samenbrengt. Het is een sport die bijna overal ter wereld wordt beoefend, waardoor mensen er al snel iets van zichzelf in herkennen. Alleen in de Verenigde Staten blijft de populariteit van voetbal nog achter. Hier zijn sporten als honkbal, American football en basketbal veel populairder. Naarmate de tijd verstrijkt, zal het voetbal deze achterstand op de andere populaire sporten in de Verenigde Staten zeker inhalen.