InfoCash

Artikel

Wat is dammen?

Auteur: hannob | geschreven op 19-01-2013

In dit artikel kunt u veel infomatie vinden over dammen en de geschiedenis daarvan. Ook vind u infomatie over wedstrijden en over de Koninklijke Nederlandse Dambond. Na het lezen van dit artikel zult u veel infomatie over dammen weten die u eerst nog niet wist.


Wat is dammen?

Dammen is een bordspel wat gespeelt word sinds ongeveer 12e Eeuw . In het bordspel bevind zich 100 vakjes/hokjes waarvan 50 witte en 50 zwarte vakjes. In sommige landen hebben ze ook wel eens 64 vakjes. Ook bevind zich in het spel ronde damstenen waarvan 20 witte en 20 zwarte. De meeste damspellen zijn van hout gemaakt. Een damspel is bijna in elke speelgoedwinkel te koop.

De damstenen worden op bord op de zwarte vakjes gelegt. Het doel van het spel is om de stenen van de tegenstander van het bord te halen. Dit kunt u doen door met een damsteen over je tegenstander heen te gaan en dan moet hij zijn steen van het bord halen. Als iemand in het spel geen stenen meer heeft op het bord dan heeft de tegenstander het spel gewonnen.

In nederland wordt het spel dammen fanatiek gespeelt zo zijn er damclubs en worden er wedstrijden gehouden. De meeste wedstrijden worden georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB). Deze bond hebben ze in 1911 opgericht en heeft ongeveer 7.500 actieve leden.

Verschillende nederlanders zijn wereldkampion geworden tijdens wereldkampioen dammen.

Mocht u zelf ook willen leren dammen dan is op internet daar genoeg infomatie over te vinden. Ook kunt via de computer, Ipad of telfoon dammen tegen een tegenstander op het internet of gewoon tegen de computer. Ook kunt u altijd eens langs gaan bij een damclub bij u in de buurt. Die helpen graag beginners met het leren van dammen, meestal hebben ze ook een jeugdafdeling.  Via de KNDB kunt u kijken of er een club bij u in de buurt aanwezig is.


InfoCash

Artikel

RELEVANTE ARTIKELEN