InfoCash

Artikel

Golf

Auteur: Patricki | geschreven op 26-04-2010

Golf is een leuke, maar dure balsport. Met deze sport kun je in de mooie golfbanen een balletje slaan. Deze sport is dus voor sportfanaten, mensen die van de mooie natuur houden en ook voor de echte doorzetters, die door de baan grote afstanden overbruggen. Deze sport is niet voor mietjes namelijk...


Geschiedenis van golf

Dit is een alinea.

Wat doe je bij golf?

Bij golf is het de bedoeling om een klein balletje dat je vanaf een vaste plek afslaat, vervolgens zo slim mogelijk door de baan te slaan om vervolgens te eindigen met het korte spel. Het uiteindelijke doel is om de kleine bal in een klein gaatje (de hole) te krijgen. Om de hole heen is een green (heel kort gemaaid gras).

Op de golfbaan kom je diverse hindernissen tegen zoals zandbunkers, waterhindernissen en bos en struiken. Ook kan de bal soms een moeilijke ligging hebben. Het is voor de golfer een uitdaging om te kijken hoe het beste de bal naar de hole geslagen kan worden en dat in zo min mogelijk aantal slagen.

Nog meer golfweetjes...

- Golf is een balsport.
- Golf is een individuele sport, maar je kan wel in groepjes de baan door gaan.
- je hebt vaak een grote en een kleine baan, de grote baan heeft 18 grote holes (dit ligt aan de golfbaan), de kleine baan heeft korte afstand holes, maar dit ligt vaak aan de golfbaan/golfclub.
- golf is een dure sport, je moet aardig wat geld hebben om het te beoefenen, omdat de lidmaatschappen bij golfclubs flinke prijzen hebben.
- golf is ook een zakelijke sport, golf wordt vaak door zakelijke mensen gedaan en gevolgd met een zakelijke lunch.

Begrippen uit de golf

Hole: het gaatje waar je de bal in moet putten/spelen op de green.

Green: het gebied bij de hole, dat erg kortgemaaid is. In dit gebied put je met een putter de bal in de hole.

Putter: een golfstok (in de golfsport heet het geen stok maar een club, dus ze zeggen golfclub.) Dus de putter is één van de golfclubs. Niet te verwarren met de golfclub waarvan je lid bent.

Zo heb je nog meer golfbegrippen zoals voor het aantal slagen.

Par
Albatros
Bogey