InfoCash

Artikel

Hoe is Voetbal Ontstaan

Auteur: denjer | geschreven op 01-06-2010

Zoals jullie allemaal al weten is voetbal een van de bekendste sporten ter wereld. In Nederland is het heel beroemd en bijna iedereen die nog jong is zit wel op voetbal. Vaak word er gezegt ach voetbal is een jongens sport. Dit is niet zo vrouwen en meisjes kunnen ook van voetbal houden. In dit artikel ga ik jullie vertellen hoe voetbal is ontstaan en waarom het zo beroemd is geworden.


Het begin van voetbal

Je zou het niet kunnen voorstellen maar in de middeleeuwen werd er al gevoetbald. Ongeveer 500 jaar na christus. Je had toen al echt voetbalploegen deze waren niet aan een club gebonden maar was bijvoorbeeld uit een stad. De bal was op dat moment een met lucht gevulde koeienblaas. In die tijd waren er nog geen spelregels dus vielen er vaak gewonden. Vele mensen noemden voetbal in die tijd " Het duivel spel " Want er vielen heel vaak gewonden dit kwam omdat er toen geen regels waren. Het begon later in Groot-Brittannië. Op een grasveld moest een school met een leren bal zoveel mogelijk punten scoren. Ook hadden ze al wat spelregels bedacht. Veel jongeren waren heel enthousiast over voetbal en begonnen het vaak met elkaar te doen. In Nederland kwam voetbal tot een bespreekpunt toen een jong jongetje genaamd: "Pim" een voetbalclub oprichtte deze heette: "Haarlemse Football Club" Er kwamen steeds meer jongens bij en voetbal begon een echte rage te worden. Het werd een bond en sinds 1940 heet het de KNVB dat elke club in Nederland nu gebruikt.

Wat is een Profvoetballer

Een profvoetballer heeft als beroep voetbal hiermee verdient hij geld. Als een profvoetballer een competitie wint met zijn ploeg verdient hij veel geld. Maar je word natuurlijk niet zomaar een profvoetballer. Je moet goed zijn en dan moet je nog is gevonden worden. In Nederland zijn er wel 1000de mensen die heel goed zijn in voetbal maar die nog niet uitgevonden zijn. Je word uitgevonden door een zo geheette scout dit is een persoon die meestal niet in opvallende kleren staat die jouw vaardigheden opschrijft en dit doorgeeft aan de hogere voetbalclubben. Als je goed bent word je gevraagd voor een training.

Tot slot

Ik vond het hardstikke leuk om jullie uit te leggen over de historie van voetbal hoe het is ontstaan. Ik hoop dat je nu meer weet om dit bijvoorbeeld in je werkstuk toe te passen. Of aan je vrienden hierover te vertellen.


InfoCash

Artikel