InfoCash

Artikel

Voetbal en de Sfeer

Auteur: Dannyy1992 | geschreven op 04-09-2010

Voetbal is al jarenlang een topsport en word overal maar op 1 manier gespeeld. Toch is er iets speciaals aan: De sfeer. Niet elke wedstrijd is leuk om naar te kijken maar als je dan de sfeer merkt dan weet je weer waarom je kijkt. Voetbal is in bijna alle landen een top sport. Vooral in Nederland is voetbal de nummer 1 sport. Als je al ziet hoeveel Nederlandse sterren er spelen bij de buitenlandse topclubs, Nou die zijn niet op 1 hand te tellen. Zo zie je maar dat Nederland wel een goed voetballand is, Ook al zijn we zo klein land.


Het voetbal zelf.

De wedstrijden zelf zijn soms niet even mooi, Maar uiteindelijk gaat het toch om het resultaat om de punten. Italianen zijn daarom bekend, Ze voetballen niet altijd mooi maar pakken wel vaak de punten. En Nederland voetbalt vaak mooi maar heeft nog weinig prijzen. Dat is het grote verschil. Toch beginnen steeds meer landen mooier te voetballen en zo word het ook leuker om naar te kijken. Dat ze mooier beginnen te voetballen komt grotendeels door de jongere voetballers. De talenten breken nu door en krijgen hun kans. Ze maken acties en zetten de oudere spelers gemakkelijk aan de kant. Dat is ook leuk om naar te kijken.

De Eredivisie

In de Eredivisie spelen we niet het beste voetbal, Dat merk je ook al snel als de Nederlandse clubs meedoen in de Champions League en/of in de Europa League. Dan zie je vaak dat het gat tussen de Eredivisie en de Europese competities vaak nog te groot is. Maar niet is minder waar we doen het toch nog aardig goed in Europa. Zo hebben we dit jaar 3 Nederlandse clubs in de Europa League, en 2 in de Champions League. Daar kunnen we toch nog mee thuis komen.

De sfeer

De sfeer is toch wel het top punt van voetbal, Als je voor het eerst naar een stadion gaat en je stapt binnen je krijgt gelijk kippenvel, Het maakt niet eens uit in welk stadion je binnen stapt maar je krijgt gewoon kippenvel. Al die mensen die lawaai maken, Het is gewoon schitterend. Bij sommige wedstrijden heb je ook nog sfeer acties. Voor de wedstrijd krijgt elke tribune dan bijvoorbeeld een kleur en die hou je boven je hoofd. Dan komt er uiteindelijk een mooi figuur uit wat dus te zien is op tv. Het is werkelijk gewoon schitterend. Ook de mooie liederen die gezongen worden in het stadion zijn gewoon prachtig.