InfoCash

Artikel

Arturo Vidal, van Colo Colo naar Leverkusen

Auteur: alonsorulez | geschreven op 11-09-2010

Colo Colo is de grootste club van Chili, waarbije vele goede spelers hebben gespeeld. Verschillende spelers uit de jeugd van Colo Colo maken, of maakten furore in Europa. Af en toe vertel ik over alle talenten en toppers, die ooit in het Estadio Monumental hebben gespeeld. Dit stuk gaat over Arturo Vidal


, die van 2005 tot 2007 bij Colo Colo speelde en nu in de Bundesliga speelt bij Leverkusen.

Begin van zijn carrière

Arturo Vidal is geboren op 22 Mei 1987 in de Chileense hoofdstad Santiago. Van jongs af aan was hij al fan van Los Albos. In 2006 maakte Vidal zijn debuut in de kraker tegen Universidad de Chile. 10 minuten voor tijd verving hij Gonzalo Fierro, in een duel dat met 2-1 werd gewonnen. In de Copa Sudamerica van 2006 trok hij de aandacht van verschillende scouts uit Europa. In de zomer van 2007 vertrok Vidal naar Bayer Leverkusen, dat 11 miljoen dollar betaalde voor de verdedigende middenvelder, wat een record was. Het oude record stond op naam van Matias Fernandez, die voor 9 miljoen dollar in 2006 vertrok naar Villareal. Vidal speelde 56 duels voor Colo Colo en scoorde daarin 5 keer.

Succes in Duitsland

In Duitsland groeide Vidal al snel uit tot een vaste waarde. Tot nu toe speelde hij 84 duels voor de duitsers en maakte hij 5 doelpunten. In maart 2009 raakte hij geblesseerd na een duel met Marc Pfertzel van Bochum, waarbij Vidal een hersenschudding en een gebroken oogkas opliep. Toch kwam hij sterk terug.

Furore bij het Chileense elftal

Arturo Vidal zat ook in de selectie van Chili onder 20, dat in 2007 3de werd op het jeugd WK. In de halve finale werd toen verloren van latere winnaar Argentinie. Inmiddels is Vidal uitgegroeid tot vaste kracht bij Chili, waarmee hij ook meedoet aan het WK in Zuid-Afrika. Tot dusver speelde hij 23 keer voor het Chileense elftal en scoorde hij 1 keer.

Zijn profiel

Naam Arturo Vidal
Nationaliteit: Chileen
Geboortedatum: 22 Mei 1987
Geboorteplaats: Santiago, Chili
Lengte: 1m81
Positie: Centrale Verdediger, Verdedigende middenvelder
Tijd bij Colo Colo: 2005 tot 2007
Overige Clubs: Bayer Leverkusen
Interlands: 23