InfoCash

Artikel

Alexis Sánchez, een fenomeen

Auteur: alonsorulez | geschreven op 13-09-2010

Colo Colo is de grootste club van Chili, waarbije vele goede spelers hebben gespeeld. Verschillende spelers uit de jeugd van Colo Colo maken, of maakten furore in Europa. Af en toe vertel ik over alle talenten en toppers, die ooit in het Estadio Monumental hebben gespeeld. Dit stuk gaat over mijn persoonlijke held Alexis Sánchez die van 2006 tot 2007 bij Colo Colo speelde en nu in de Serie A speelt bij Udinese.


Wie is ook alweer Alexis Sánchez?

Alexis Sánchez staat bekend om zijn snelle dribbels en zijn heerlijke techniek. Hij liet de afgelopen tijd in Zuid-Afrika zijn kwaliteiten meerdere malen zien en zorgde ervoor dat Manchester United en Real Madrid al voorzichtig infomeerden bij Udinese over de beschikbaarheid van Sánchez.

Opgroeien in Chili

Alexis Sánchez is geboren op 19 December 1988 in Tocopilla in Chili. Hij begon zijn carriere bij Cobreloa, maar na 1 seizoen vertrok hij al naar Europa. Udinese sloeg toe en betaalde rond de 1 miljoen euro voor Sánchez. Hij werd wel eerst een jaar verhuurd aan Colo Colo. De vleugelspeler kwam in 32 duels tot 9 goals en liet een goede indruk achter. In Italië zou hij echter nog niet aan spelen toekomen waardoor werd besloten hem te verhuren aan de Argentijnse topclub River Plate.

Uitblinken in Udine

Het jaar daarna keerde hij terug bij Udinese en kwam hij veel vaker toe aan spelen. Bij de fans werd hij al snel de lievelingsspeler vanwege zijn vele trucjes. In 62 duels maakte hij tot nu toe 8 doelpunten, wat een beetje tegenvalt. Sánchez moet nog veel doeltreffender worden. Als dat lukt zal Alexis Sánchez over een paar jaar net zo goed zijn Als bijvoorbeeld een Lionel Messi of een Cristiano Ronaldo.

Sterspeler bij het Chileense elftal

Alexis Sánchez speelt al sinds 2006 voor het Chileense elftal. Destijds debuteerde hij als 17 jarig talentje in het grote Chili. In 2007 was hij lid van Chili onder 20, dat knap 3de werd op het WK. Inmiddels staat de teller op 32 interlands en 11 goals, maar dat aantal zal nog flink gaan groeien.

Statistieken

Naam Alexis Sánchez
Bijnaam El Niño Maravilla (Het Wonderkind)
Nationaliteit Chileen
Geboortedatum 19 December 1988
Geboorteplaats Tocopilla, Chili
Lengte 1m68
Positie Aanvallende Middenvelder, Vleugelspits
Tijd bij Colo Colo 2006 tot 2007
Overige Clubs Cobreloa, River Plate, Udinese
Interlands 32