Advertenties

Vechtsport (Sport)

Thaiboksen

De eeuwenoude sport uit het verre-oosten: Muay Thai, tegenwoordig ook wel thaiboksen genoemd is de bekendste sport van Thailand. Thaiboksen is een vechtsport waarbij je je tegenstander zowel mag schoppen en slaan.
Auteur: Dremson | geschreven op 16-06-2011

Muay Boran

Muay Boran is een eeuwenoude vorm van boksen die komt uit het oude Siam. Het hedendaagse Thailand. Het werd vooral aan de militairen aangeleerd om wanneer ze tijdens de oorlog hun wapens kwijt raakten. Zich te kunnen verdedigen met hun lichaam. Het is vooral gebasseerd op elleboogtechnieken en techn...
Auteur: djenne | geschreven op 11-03-2011

Muay Boran 2

Muay Boran heeft ook een aantal traptechnieken die niet te onderschatten zijn. De technieken van het Muay Thai, die voortgevloeid zijn uit het Boran zijn niks vergeleken met oudtijdse Muay Boran.
Auteur: djenne | geschreven op 11-03-2011

Tai chi chuan djen style

Ik heb een nieuwe verdedigingsstijl ontwikkeld. Het gaat om een nieuwe vorm van Tai Chi Chuan. De Djen style. Genaamd naar mijn voornaam. Het Tai Chi staat bekend om zijn zachte, trage bewegingen. Ook mediteren is heel erg belangrijk. Het maakt niet uit over wat. Maar als je bezig bent met dit onder...
Auteur: djenne | geschreven op 10-03-2011

Capoeira, een speelse vechtsport

Capoeira is een Braziliaanse bewegingssport. Het is een acrobatische vecht- en danssport op ritmische muziek, maar dan in een speelse kunstvorm.

Auteur: Webmaster | geschreven op 24-04-2010