InfoCash

Artikel

India en binnenland

Auteur: redsjiem | geschreven op 05-08-2011

Ik was zelf van plan om volgend jaar naar India toe te gaan, en ben daarom al vroeg tijdig begonnen met het zoeken naar informatie. En wil dit graag delen met iedereen die hier in geïnteresseerd is.


India en een beetje informatie over het land zelf,

India is een land in zuid azie  met 1.166.079.217 inwoners. India is na china het meest bevolkte land ter wereld. India grenst in het westen en het zuiden aan de indische oceaan, het noorden van India grenst aan pakistan en china. Bijna iedereen die wat van india af weet weet dan ook dat New Delhi de hoofdstad van india is, maar vergissen zich vaak als het om de grootste stad gaat, de grootste stad in India is namelijk niet New Delhi maar Bombay.

India is verdeeld in 28 staten. Het noorden van india bestaat voornamelijk uit bergachtige met een gedeelte van de himalaya bergketen. Ook vind je in het noorden de grote rivieren zoals de bekende Ganges en de  Brahmaputra. Het zuiden van India is een grote oppervlakte genaamd het Dekan. Dit gedeelte van India ligt tussen de golf van bengalen in het oosten en de Arabische zee in het westen. Deze oppervlakte word in het midden gescheiden door 2 bergketens de Oost- Ghats en de West- Gahts.

Het klimaat in India is zeer verschillend, van een tropisch klimaat in het zuiden tot een normaal klimaat in het noorden. Het grootste klimaat in india word gekenmerkt door de moezon deze kent namelijk 3 seizoenen. Het is er koel in oktober tot februari. Van maart tot juni is het enrom heet, dus een heet seizoen. En het regenseizoen is van midden juni tot eind september.

In India heb je natuurlijk de taj mahal, Deze naam betekend in het nederlands Paleis van de kroon. Dit mooie bouwwerk werd gemaakt in de tijd tussen 1631 en 1648. Voor het gebouw van de taj mahal bevind zich een grote tuin, ook is er een moskee aan de oostzijde en een gastenverblijf.

Nu een stukje over de straat kinderen, India telt de meeste straatkinderen van alle landen. Om maar in de buurt te komen met een getal heb ik gezocht op internet en lees overal dat er zo ongeveer meer dan 18 miljoen straat kinderen leven. Hoewel er een stichting is voor straat kinderen krijgen zij vaak te horen dat de straat kinderen geen ander leven willen, ze zijn gewend aan het leven op straat en genieten van hun vrijheid. Als ze even later vragen over hoe het zit met eten, vertellen ze wel dat ze vaak dagen lang geen eten hebben, en vallen dan stil.