InfoCash

Artikel

Paramaribo City of Smiles

Auteur: Genandra | geschreven op 16-04-2013

Ik heb wel vaker meegemaakt dat buitenlanders, namelijk van Noord- Amerika en Midden- Amerika, niet weten waar mijn geboorteland, Suriname, ligt. Wel, Suriname ligt tussen Guyana en Frans-Guyana, samen worden wij de Guyanas genoemd. In Suriname hebben wij het grootste regenwoud over de hele wereld en staan wij op de eerste plaats op de wereldlijst voor onze mangrove bossen.Suriname is mijn geboorte land en hier woon ik ook sinds mijn geboorte. Ik wil mijn land wat promoten en zal jullie vertellen over Paramaribo en wat je er allemaal kan doen tijdens je vakantie. Suriname heeft een tropisch vochtig klimaat, dus is over het algemeen warm en veel zon. we hebben een regenwoud en tropische wateren.


Paramaribo

Paramaribo is het hoofd district van Suriname en bezit de meeste overheids gebouwen. Omdat Suriname een kolonie van Nederland was, spreken wij dus vloeiend Nederland en zijn wij ook heel goed in het Engels. In Suriname hanteren wij de Surinaamse Dollar als geldig betaalmiddel (ongeveer Euro 4,40 voor SRD 1,- ). In Paramaribo wonen de meeste mensen van Suriname, we hebben in Suriname verschillende bevolkingsgroepen nl. Indianen, Creolen, Chinezen, Hindustanen, Javanen, Haitianen, Libanezen, we hebben dus zowat alle bevolkingsgroepen van de hele wereld.

Als je als toerist komt, kun je van alles zien, historische panden, bruin in plaats van blauw water en ook nog gezellige mensen en lekker eten. Ben je een nachtvlinder, telt Paramaribo tal van nighclubs, cafes, restaurants en chill plekken. Zo een chill plek is de waterkant, watrase genoemd in het Surinaams, pal langs de Suriname rivier kun je genieten van lekker eten, leuke mensen en een leuke sfeer met achtergrond muziek. Hou je van dansen kun je naar de welbekende clubs en het nachtleven begint al o woensdag en eindigt zondag laat in de ochtend. Op de woensdag en donderdag avond tot 2:00 uur snachts kun je lekker Latin dansen in Touche of in Havana Lounge, Na 2:00 uur kun je in Havana loungs genieten van een scala aan muziek en Surinamers zijn dansliefhebbers en levens genieters, dus het dansen gaat door tot zondag ochtend.